De ce mușcăturile de insecte provoacă mâncărime?

Căldura verii atrage mai multe insecte în casele și mediile noastre, iar sângele nostru care fierbe din cauza căldurii le atrage și mai mult spre noi.

O înțepătură de insecte poate fi foarte enervantă și poate provoca mâncărime. Iată ce trebuie să știi despre cum să reduci dorința de a te scărpina.

De ce mușcăturile de insecte provoacă mâncărime?

Insectele mușcă oamenii pentru a se hrăni cu sângele lor.

După cum explică site-ul NHS: „Atunci când o insectă mușcă, aceasta eliberează salivă care poate face ca pielea din jurul mușcăturii să devină roșie, umflată și cu mâncărimi”.

Aveți grijă că, uneori, mușcătura unei insecte poate fi veninoasă și se poate umfla, poate avea un semn roșu și, de asemenea, poate provoca mâncărimi.

Ar putea fi puțin dureroasă, dar este inofensivă de cele mai multe ori. Dacă după ce ai fost mușcat te simți ciudat, ai amețeli, greață sau faci febră, atunci trebuie să soliciți asistență medicală. Nu înseamnă că ți s-a întâmplat ceva grav, dar ar putea însemna că ai avut o reacție alergică la mușcătură. Dacă rămâne netratată sau dacă prelungești timpul de vindecare, atunci ar putea deveni gravă.

Cum să oprești mâncărimile cauzate de mușcăturile insectelor?

Există mai multe obiecte de uz casnic pe care le poți folosi pentru a opri mâncărimea înțepăturilor de insecte. Este important, în primul rând, să încerci să reziști impulsului de a te scărpina, deoarece acest lucru nu va face decât să le irite și mai mult.

Un alt lucru este că, atunci când le scarpini, vei scărpina celulele de la mușcătură, iar când atingi pe altcineva sau o altă parte a corpului, s-ar putea să ajungi să infectezi și acolo.

Iată ce poți folosi pentru a reduce mâncărimile:

  • Aloe vera
  • Pastă de dinți
  • Miere
  • Unguente calmante
  • Gheață
  • Coajă de banană

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate