De ce îți lăcrimează ochii la frig?

Odată cu scăderea temperaturilor, e posibil să constați că îți lăcrimează ochii tare. Pe cât de frecvent este întâlnită această reacție, pe atât e de neplăcută. Există însă câteva măsuri pe care le poți lua pentru a preveni apariția acestei probleme.

Te numeri printre persoanele care încep să lăcrimeze excesiv atunci când ies în aerul specific sezoanelor reci? Atunci cu siguranță te-ai confruntat și cu întrebările îngrijorate ale celor din jur legate de apariția lacrimilor. Apariția acestora are o explicație simplă.

Cu siguranță ai constatat că atunci când stai prea mult timp concentrată, fără a clipi, se instalează senzația de ochi uscați și iritați. Pentru a vedea clar, fără niciun desconfort, globul ocular are nevoie de un mediu umed. Acesta este stimulat de clipit, pe care uităm să-l mai realizăm atât de des când suntem concentrați. Când se instalează frigul, se întâmplă un lucru asemănător. Adică ni se usucă ochii, doar că reacția organismului e alta. Lacrimile cauzate de frig sunt soluția naturală găsită de corpul nostru pentru a lubrifia ochii uscați de aerul rece de-afară. Însă, deși e o reacție naturală a corpului, o resimțim ca nefirească și neplăcută. Să stai în frig, cu servețelele la ochi, nu e cel mai plăcut lucru!

Aceeași reacție poate apărea și atunci când privirea întâlnește o lumină puternică, precum cea reflectată de zăpadă.

Îți lăcrimează ochii? Iată ce poți face!

Dacă știi că ai o astfel de sensibilitate oculară, încearcă următoarele remedii:

  1. Optează pentru picăturile de ochi. Aplică-le înainte de a ieși din casă. Astfel, acest lucru ar trebui să păstreze globul ocular umed, iar lacrimile să înceteze.
  2. Nu ieși fără ochelari de soare. Aceștia vor forma o barieră protectoare, care va impiedica uscarea ochilor și, astfel, și apariția lacrimilor.

Dacă niciuna dintre aceste variante nu funcționează, programează-te la un consult oftalmologic. Cu siguranță, specialiștii îți vor recomanda o variantă eficientă, adaptată nevoilor tale, care să te scape de lăcrimatul excesiv.

Citește și: Pierdea mirosului – în ce condiții apare?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate