De ce îți curge sânge din nas dimineața

Nasul este un organ foarte sensibil. Este 'împânzit' de foarte multe capilare, ce se pot sparge destul de ușor și din cauza cărora îți curge sânge din nas. Dar acesta nu este singurul motiv. Află-le și pe celelalte! 

curge-sange-nas

foto sângerări nas Shutterstock

Ai deviație de sept nazal

Deviația de sept are loc atunci când cartilajul care desparte cele două nări devine strâmb – se lasă mai mult pe stânga sau pe dreapta. O deviație de sept poate crește șansele să îți curgă sânge din nas mai des, scrie Mayo Clinic. Mai poți avea sângerări din nas frecvente atunci când cartilajul devine uscat.

O altă problemă ce poate apărea la persoanele cu deviație de sept este infectarea canalului nazal, ce duce mai departe la sângerări frecvente și puternice, ce au loc noaptea și dimineața.

E prea cald sau prea rece

Atunci când se usucă membranele nazale, pot apărea sângerările. De obicei sângele curge din zone apropiate de vârful nasului, iar sângerările frecvente pot fi o cauză a climatului foarte uscat, călduros sau, din contră, rece (și uscat). Atunci când aerul este foarte uscat, membrana nazală se usucă, crapă și atunci începe să curgă sânge. Sângerările nazale cauzate de aerul uscat pot fi tratate foarte simplu, folosind vaselină cosmetică.

Ești alergică, răcită sau ai o infecție

Atunci când ești răcită sau ai o alergie, membrana nazală se inflamează și acest lucru poate cauza sângerări – atât dimineața cât și pe timpul nopții. Când suferi de o răceală și ai nasul înfundat, faci un efort să-l desfunzi, iar suflatul nasului excesiv poate duce la apariția sângerărilor.

Alergiile și infecțiile mai au și alte simptome, pe lângă strănuturi și sângerări: poți avea și mâncărimi la nivelul nasului, iar dacă te scarpini agresiv, poți cauza sângerările nazale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate