De ce divorțează oamenii în august. Rata divorțurilor crește la sfârșitul verii

De ce divorțează oamenii în august

Cele mai multe cupluri divorțează în luna august, aceasta este concluzia unui studiu realizat de Universitatea din Washington.

Conform Businessinsider, studiul arată că rata divorțului crește spre sfârșitul verii, mai exact în luna august. Publicația citată a consultat câțiva experți pentru a afla de ce oamenii depun actele pentru divorț atunci când vine sfârșitul verii.

De ce divorțează oamenii în august

De ce divorțează oamenii în august? Iată care sunt principalele motive pentru care oamenii decid să pună capăt căsniciei în ultima lună de vară:

  1. Majoritatea cuplurilor consideră că vacanța de vară le poate repara relația. Adevărul este că problemele nu dispar nici măcar în această perioadă, iar oamenii constată acest lucru odată cu sfârșitul vacanței.
  2. Vara poate adânci problemele dintr-o căsnicie, deoarece în această perioadă oamenii pun accent suplimentar pe legătura familială.
  3. Problemele conjugale pot fi adesea mascate de rutina vieții de zi cu zi. Mai ales în cazul cuplurilor cu copii, o bună parte din energia părinților este canalizată către pregătirea pentru școală a copilului. Dar, atunci când școala se termină, rutina se schimbă, iar acest lucru poate afecta legătura familială.
  4. Unele cupluri își doresc să mai petreacă o vară împreună. Multe cupluri aleg să nu le spună copiilor lor că se despart în timpul anului școlar, deoarece o asemenea veste îi poate bulversa pe cei mici. În schimb, părinții încearcă să aștepte până la sfârșitul anului școlar, apoi sunt oarecum obligați să amâne despărțirea până la sfârșitul verii deoarece, cel mai probabil, și-au făcut planuri de vacanță.
  5. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că, pe parcursul vacanței, oamenii au șanse mai multe decât în restul timpului să cunoască persoane noi. Asta pentru că sunt relaxați, și-au lăsat problemele acasă sau la serviciu, sunt deschiși la experiențe noi, deci sunt mai predispuși la „îndrăgostire'. Este bine-știut faptul că una dintre cele mai frecvente cauze ale divorțului este infidelitatea.

Citeste si

Trupul unei românce de 20 de ani a fost găsit pe un câmp în Italia

Incendiile din Pădurea Amazoniană l-au alertat pe Papa Francisc. Ce soluție vede Suveranul Pontif pentru oprirea acestui dezastru fără precedent

Sursa foto: shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
ziareonline.ro
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri