De ce Cătălin Scărlătescu a fost dat afară cu scandal dintr-un restaurant în Germania: „Mi-am luat o scatoalcă”

Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai renumiți chefi din România și cunoscut jurat la emisiunea „MasterChef', a rememorat recent începuturile dificile ale carierei sale în gastronomie. Deși acum este celebru pentru preparatele sale deosebite și aparițiile la diverse emisiuni culinare, parcursul său nu a fost deloc ușor.

Într-o confesiune sinceră, chef-ul a povestit cum, la începutul carierei, a fost dat afară dintr-un restaurant din Germania. Incidentul a avut loc după ce Scărlătescu a greșit rețeta unui sos bechamel, în încercarea sa de a se remarca.

„Îmi aduc aminte, eram în Germania şi spălam vase şi făceam salate, că, na, la început asta am făcut toţi şi eu eram cel mai muncitor din restaurant. La un moment dat, au lipsit doi bucătari, nu ştiu ce naiba lipsea din bucătărie şi a venit şeful şi a zis vreau şi eu să-mi faceţi un sos bechamel. Zic «eu, eu»! Şi am făcut o prostie, am făcut eu un c***t. Mi-am luat o scatoalcă şi două picioare-n fund… m-a dat afară din restaurant.

N-am să uit niciodată. Eram undeva în sudul Germaniei şi am mers pe jos vreo 2 km prin ploaie, am ajuns într-o altă localitate şi m-am oprit în faţa unei vitrine imense. Era o carte mare, scria pe ea cook book – carte de gătit şi am intrat înăuntru şi am luat-o pe aia mare şi am răsfoit. M-am dus la cuprins şi am văzut Bechamel. Şi când am deschis-o, am avut un noroc fantastic, pentru că totul era explicat şi cu poze. Am văzut că tot ce ştiam eu n-avea nicio treabă, dar absolut nimic în comun.

„Jumătate din salariul meu se va duce pe cărţi. Am vreo 3000 şi ceva de cărţi cumpărate'

Deci învăţasem o prostie în România pe vremuri, când am început eu în 88… şi am zis băi, din momentul ăsta jumătate din salariul meu se va duce pe cărţi. Am vreo 3000 şi ceva de cărţi cumpărate.

În anul 2000, eram şef bucătar în Germania, cu 11 nemţi sub mine. Cam greu de crezut, dar ăia sunt vii', a povestit Cătălin Scărlătescu pentru paginademedia.ro.

catalin-scarlatescu-vacanta-italia-3SeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 13)

Aceste momente dificile nu l-au descurajat, ci dimpotrivă, l-au motivat să muncească mai mult și să se perfecționeze. Perseverența și ambiția l-au ajutat să devină unul dintre cei mai apreciați chefi din România, iar experiențele mai puțin plăcute din trecut au contribuit la formarea sa profesională.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete