De ce bărbații consideră femeile cu siluete tip „clepsidră” mai atrăgătoare?

Știința tocmai a dezvăluit unul dintre cele mai suculente secrete ale vieții: bărbații nu le pot rezista femeilor cu forme! De la instinctele străvechi până la dorințele moderne, femeile cu siluete tip „clepsidră' a trecut testul timpului. Este o celebrare a fertilității, a sănătății și a senzualității, lăsându-i pe bărbați înmărmuriți de eleganța atemporală și de farmecul de necontestat al femeilor cu forme.

Studiile au arătat că bărbații pot prefera, în subconștient, să se așeze la casa lor cu o femeie cu o siluetă mai curbată și șolduri mai late, din cauza evoluției. Evoluția a pus în legătură o formă corporală mai curbată, cu șolduri mai late și o talie mai mică, cu fertilitatea și abilitatea de a avea copii. Din acest motiv, bărbații pot prefera o femeie mai corpolentă în detrimentul unei fețe și a unor sâni frumoși.

Bărbații pot considera că femeile cu o siluetă tip „clepsidră' sunt atât atrăgătoare, cât și mai inteligente. Femeile, cum ar fi Salma Hayek, care au o diferență mai mare între măsurile șoldurilor și ale taliei, acumulează de fapt acizi grași omega-3 sănătoși în jurul șoldurilor și coapselor.

Aceste grăsimi sănătoase sunt un ingredient esențial pentru dezvoltarea creierului și sunt legate de creșterea capacității și sănătății creierului. De asemenea, acest tip de siluetă are mai multe avantaje importante pentru sănătate, datorită taliei înguste și șoldurilor largi. Femeile cu talia mai îngustă au șanse mai mici de a suferi de boli metabolice, iar șoldurile mai mari indică fertilitatea și sănătatea creierului, scrie Bright Side.

Cercetările sugerează că bărbații consideră că femeile cu o siluetă mai suplă sunt mai atrăgătoare. De exemplu, un studiu psihologic a constatat că bărbații preferă femeile cu un posterior curbat și sugerează că acest lucru se datorează preferințelor evolutive. Într-un alt studiu, bărbații au preferat, de asemenea, femeile cu un raport mai mare între șolduri și talie, ceea ce înseamnă că ei găsesc mai atractive talia mai subțire și șoldurile mai mari.

Silueta de clepsidră este populară în industria modei (Kardashians sau Rihanna), precum și o formă de corp atractivă în mod clasic, amintită astăzi cu Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor și Sophia Loren. În afară de studiile științifice, femeile cu siluete cu forme mai rotunde pot fi apreciate și pentru stilul lor și pentru croiala hainelor lor.

Foto: 123RF

A apărut ediția de mai a revistei Avantaje. Luna aceasta v-am pregătit materiale interesante, numai bune de savurat dimineața la cafea… În primăvara lui 2023 Avantaje îți este cel mai bun aliat pentru inspirație, informație și entuziasm. Afli lucruri noi sau poate deja știute dar noi te ajutăm să le certifici și să le structurezi. 

Iată o mică parte din cuprinsul ediției:

  • Acidul hialuronic este o super-moleculă pe care o avem cu toții în organism. Ce face acidul hialuronic? Îți spunem noi: are super-puteri: este capabil să amâne procesul de îmbătrânire cutanată.
  • Există superstiții care ne pot schimba viața? Prinși în vârtejul clocotitor al vieții moderne, ignorăm deseori, zeci și zeci de „reguli' ale binelui și răului, un fel de legi nescrise, transmise de secole, din generație în generație și după care se conduce lumea misterioasă a semnelor ascunse.
  • Poveși urâte de pe TINDER: Iată câteva povești, cât se poate de adevărate, cu protagoniști care au avut curajul să se destăinuie despre dezastrul care se poate ascunde în spatele unor întâlniri „match by Tinder'.
  • Ai colegi dificili? Există conflicte la serviciu? Iată cum trebuie să te comporți: micile neînțelegeri sau conflictele pe care le ai la serviciu îți pot face viața un chin. Nu le lăsa să-ți afecteze randamentul și eficiența, ci găsește modalități prin care defectele colegilor să-ți fie utile ție.
  • Cum se face un shooting de copertă? Fără cei patru pioni importanți, niciun shooting nu e relevant. Tiberiu Arsene, Cristian Buca, Mirela Macovei și Alexandra Calafeteanu sunt departe de a fi simpli pioni într-un proiect de imagine: ei sunt adevărații alchimiști care transformă obișnuitul în remarcabil. 

https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete si Moda