De ce ar trebui să faci zilnic dușuri reci?

De ce ar trebui să faci zilnic dușuri reci

Un duș rece pare o idee bună doar în zilele caniculare de vară, motiv pentru care multe persoane aproape că nu își pot imagina să facă acest lucru în fiecare zi, iar dacă o fac, cu siguranță sunt obligați de împrejurări. Poate că nu te-ai gândit niciodată să îți schimbi obiceiurile și să folosești apă rece și nu apă caldă atunci când faci baie, dar acest lucru îți poate influența într-un mod pozitiv viața. Uite de ce ar trebui să faci zilnic dușuri reci.

Dușurile reci, dar care să nu se întindă pe o perioadă lungă de timp, pot oferi organismului o mulțime de beneficii. Psihologul Alexandru Pleșea menționează că această metodă este folosită frecvent în rândul atleților pentru a se recupera după un program intens de exerciții, dar adaugă și faptul că dușurile reci pot avea un impact pozitiv și la nivel psihologic.

De ce ar trebui să faci zilnic dușuri reci?

Dacă te gândești serios să introduci în rutina zilnică dușurile reci, de 3-4 minute, atunci trebuie să știi care sunt beneficiile pe care acestea le au pentru organism.

1. Reduc inflamațiile

Apa rece reușește să redirecționeze sângele din zonele periferice spre vasele de sânge profunde. Astfel, un duș rece poate îmbunătăți circulația sângelui și are capacitatea de a reduce inflamațiile apărute la nivelul corpului.

2. Mențin starea de alertă

Temperatura scăzută a apei influențează respirația. Cei care fac dușuri reci respiră adânc, la nivelul creierului ajunge o cantitate mai mare de oxigen, ceea ce înseamnă că senzația de moleșeală dispare rapid și se instalează starea de alertă.

3. Ard grăsimile

Pentru că influențează metabolismul, dușurile reci pot duce la arderea mai rapidă a grăsimilor. Specialistul Alexandru Pleșea spune că aceste dușuri pot subția talia și pot regla nivelul zahărului din sânge.

4. Cresc imunitatea

Cu toate că oamenii au tendința de a se feri de frig pentru a-și proteja sistemul imunitar, există studii care au arătat că această expunere ar putea fi benefică pentru organism. Mai exact, sistemul nervos dezvoltă o mai mare toleranță la stres și la boli, corpul adaptându-se la stresul oxidativ.

5. Îmbunătățesc starea de spirit

Anumite studii au arătat că dușurile reci îmbunătățesc starea de spirit și chiar pot fi un aliat important în lupta împotriva depresiei.

6. Întăresc voința

Curajul de a încerca dușurile reci este o modalitate prin care oamenii își pot întări voința. În timp se poate produce o schimbare la nivel psihologic care să le fie de mare ajutor oamenilor în procesul de dezvoltare.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Trucuri de ordine şi curăţenie de la unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti

Oamenii de știință au descoperit ce odorizant de mașină reduce riscul de accidente

Caloriile goale, sursa kilogramelor în plus. La ce alimente trebuie să renunți pentru a avea o siluetă de vis?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse