De ce aprindem lumânări în biserică și cum facem acest lucru în mod corect

Încă de mici suntem obișnuiți ca atunci când mergem la biserică să ne rugăm pentru cei dragi și să aprindem lumânări. Acest ritual nu este unul întâmplător, ci are o anumită importanță, motiv pentru care trebuie să fie făcut într-un mod corect. 

De ce aprindem lumânări când mergem la biserică?

Preoții sunt de părere că atunci când aprindem lumânări, în primul rând demonstrăm respectul și iubirea față de Dumnezeu. Astfel, lumânarea este un simbol al jertfei pe care o aducem lui Iisus Hristos și este important ca atunci când facem acest lucru, sufletul și gândul nostru să fie îndreptate către cele sfinte. Dumnezeu este considerat a fi “lumina lumii”, iar orice persoană care aprinde o lumânare se dovedește a fi iubitoare de Dumnezeu. Astfel, lumânarea este simbolul legăturii dintre om și divinitate.

Cum se aprind lumânările în mod corect?

Pentru că obiceiurile bisericești suferă modificări în funcție de zonele țării, reprezentanții bisercii au lămurit câteva mituri legate de aprinderea lumânărilor. Astfel, preoții sunt de părere că nu numărul de lumânări este important, ci modul în care acestea sunt aprinse. Chiar dacă cel mai bine este ca pentru fiecare persoană pentru care ne rugăm să aprindem câte o lumânare, biserica nu impune acest lucru. Poți aprinde o lumânare pentru vii și una pentru morți, însă este foarte important să pomenești fiecare persoană în parte.

În momentul în care aprindem lumânări pentru vii ar trebui să rostim următoarele cuvinte: “Pomenește Doamne pe robii Tăi…”, iar pentru cei care nu mai sunt printre noi: “Pomenește Doamne pe adormiții robii Tăi”, potrivit doxologia.ro.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Rugăciune către Sfântul Prooroc Ilie, care te apără de boli, pagube și dușmani

Sfaturi pentru o căsnicie de durată. 10 lucruri pe care trebuie să le facă bărbații

Minune în Marea Neagră. Mai mulți delfini au adus la suprafață o icoană a Maicii Domnului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate