De ce amețești atunci când te ridici brusc? Cele mai frecvente cauze care duc la apariția acestui simptom

La prima oră a dimineții, imediat ce te-ai ridicat din pat, o amețeală puternică te ține pe loc câteva secunde, iar acest simptom neplăcut este completat și de o vedere încețoșată. O mulțime de persoane ajung să se regăsească în acest scenariu, iar în anumite situații, problema se repetă zilnic.

Amețelile apărute dimineața sau la ridicarea bruscă de pe scaun au câteva cauze frecvente, dar pe care puține persoane le cunosc în detaliu. Mulți ajung să ignore această stare de disconfort pentru că manifestările neplăcute dispar rapid. În majoritatea cazurilor, persoanele în vârstă dezvoltă această problemă, dar amețelile pot să apară și în cazul celor tineri. În timp ce unii oameni trec destul de ușor peste aceste episoade și își continuă activitățile obișnuite, în cazurile mai grave, amețelile pot duce la leșin.

De ce amețești atunci când te ridici brusc?

Amețeala care apare în momentul în care poziția corpului se schimbă brusc poate fi provocată de o scădere a tensiunii arteriale. Practic, la nivelul creierului nu ajunge o cantitate suficientă de sânge în timp util, ceea ce favorizează apariția vederii încețoșate, de multe ori a unei lumini albe, dar și a amețelilor puternice.

Dereglările hormonale sunt o altă cauză a amețelilor, persoanele diagnosticate cu hipotiroidism sau hipertiroidism având mai multe șanse să se confrunte cu aceste probleme. Pe lista cauzelor frecvente care duc la apariția amețelilor se află și deshidratarea, un regim alimentar care conține un număr redus de calorii, răceala, dar și sarcina. În primele săptămâni de sarcină, chiar înainte ca aceasta să fie descoperită, femeile se pot confrunta cu astfel de amețeli .

Dacă amețelile apar în timpul administrării unui anumit tratament, fără ca înainte să existe această problemă, există posibilitatea ca simptomele neplăcute să fie o reacție adversă la diferite substanțe existente în medicamente. La toate acestea se adaugă și anemia, persoanele care au o deficiență de fier având mai multe șanse să se confrunte cu aceste amețeli.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Semnele care te ajută să recunoști mai ușor deficiența de magneziu. Cum rezolvi această problemă?

3 alegeri alimentare care doar par sănătoase. Te pot induce în eroare!

Cât de mult zahăr conțin fructele pe care le consumi? Uite ce alegeri să faci pentru a-ți menține silueta

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului