Dansul este viata lor

Uncategorized

Oricat de stangace am fi, cu toate ne simtim cuprinse uneori de o pofta nebuna sa dansam. Ca dansul nu este doar o defulare agreabila ne conving doua perechi de pasionati ai dansului: unii pentru care dansul este o profesie si altii pentru care este mai mult decat un hobby.

DANSUL CA PROFESIE
Elvira Duda si Mihai Petre sunt dansatori profesionisti, campioni ai Romaniei, semifinalisti in Cupa Mondiala si finalisti in Cupa Europeana de Dans. In paralel cu activitatea competitionala, ei au devenit antrenori si conduc Clubul de dans "Mihai Petre". Desi numele ei pare neaos romanesc, Elvira este poloneza get beget. L-a cunoscut pe Mihai intr-un cantonament, in Basarabia, unde Mihai ramasese fara partenera, partenera lui de atunci fiind accidentata. Nici ea nu mai avea partener, asa ca, la sugestia antrenorului Elvirei, au facut o proba, sa vada daca stilurile lor se armonizeaza. "A ramas sa ne gandim daca vom ramane in continuare; pentru a face performanta, trebuia sa fim impreuna, sa ne antrenam impreuna.

A fost o decizie grea, dar m-am hotarat sa-mi asum riscul si acum ma bucur ca am facut-o", spune Mihai astazi. Absolvent de {tiinte Politice, Mihai nu a lucrat in domeniu, ci a plecat in Polonia, unde a inceput sa se antreneze cu Elvira. Parintii l-au ajutat sa se intretina acolo si sa-si plateasca lectiile de dans, dar, dupa o vreme, cei doi au decis sa vina in Romania. Elvira a dansat de cand se stie. "Nu-mi amintesc sa fi facut altceva in afara de asta si de scoala", povesteste ea. Elvira a ajuns la lectiile de dans la sugestia unchiului ei, fost dansator. I-a placut mult si s-a straduit sa invete pasii cat mai repede. Pentru Mihai, inceputul a fost mai greu. Ca oricarui baiat de 12 ani, i s-a parut nepotrivita ideea de a merge la dans. Dus de mama lui, chiulea pe rupte. "Aveam antrenamente la Casa Centrala a Armatei, iar sus era un barulet, unde aveau jeleuri si, de cate ori aveam ocazia, fugeam din sala.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din