Danielle Steel, scriitoarea a cărei viață este expusă în cărți

Scriitoarea americană, Danielle Steel, a scris peste 180 de cărți. Multe dintre romanele ei, inclusiv Crossings (1982), Once in a Lifetime (1983), No Greater Love (1991) și Safe Harbor (2003), au fost adaptate în filme de televiziune.

Danielle Steel (75 de ani) și-a publicat primul roman, Going Home, în 1973. Până la sfârșitul deceniului publicul a fost foarte receptiv la cărțile ei pline de romantism și dramă, cu titluri precum Promisiunea, Caleidoscopul, Heartbeat și Surorile. Steel a scris, de asemenea, o carte de poezii, mai multe serii pentru copii și versuri de cântece pentru un album.

danielle steel 75SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 7

Tinerețea scriitoarei Danielle Steel

Danielle Fernandes Dominique Schuelein-Steel s-a născut la 14 august 1947, în New York. A fost singurul copil al lui John Schulein-Steel și al Norma da Câmara Stone dos Reis. Mama lui Steel a fost fiica unui diplomat portughez, iar tatăl ei a fost moştenitorul brandului de bere Löwenbräu.  Aceștia au divorțat când Danielle avea opt ani, iar ea a fost crescută de tatăl ei și servitorii acestuia.

Împărțind timpul dintre Franța și New York, Steel a fost expusă dramelor înaltei societăți încă de la o vârstă fragedă și altfel a avut o copilărie singuratică. S-a refugiat în cărțile ei și și-a dezvoltat dragostea pentru modă, crezând că va urma acel drum pentru o carieră.

După ce a absolvit academia Lycáe Français din New York la vârsta de 15 ani, Steel a participat la Parsons School of Design și NYU. Cu toate acestea, a avut o mulțime de probleme de sănătate, inclusiv o tumoare care a necesitat îndepărtarea ovarului și a renunțat la facultate înainte de absolvire.

Cariera timpurie

Vorbind fluent atât în ​​engleză, cât și în franceză, Steel și-a găsit inițial de lucru ca traducător, înainte de a se alătura unei agenții de publicitate din New York, Supergirls, în 1968. În acest timp, un client pe nume John Mack Carter, pe atunci redactor la Ladie’s Home Journal, i-a sugerat să-și încerce norocul ca autor. Steel a ținut cont de sfatul lui, deși a continuat să scrie pentru agenția de publicitate Grey din San Francisco la începutul anilor 1970, deoarece ar fi durat mai mulți ani până când s-ar fi putut descurca financiar din vânzarea romanelor.

Cărți

Primul roman al lui Steel, Going Home, a fost publicat în 1973. Mai multe manuscrise ulterioare au fost respinse, dar ea a revenit la tipar cu Promisiunea pasiunii (aka Momentele de Aur) în 1977 și cu vânzările rapide ale cărții în 1978, cariera ei literară era în funcțiune.

Cu lucrări populare precum A Perfect Stranger (1983), Kaleidoscope (1987), Zoya (1988), Heartbeat (1991) și The Gift (1994), Steel a stabilit un stil definitiv. Romanele ei au fost adesea centrate în jurul femeilor puternice, pline de farmec, care depășesc majoritatea obstacolelor în drum spre iubire și împlinire.

În timp ce uneori a fost respinsă de critici, autoarea a continuat să scoată șase cărți pe an. Printre titlurile recente se numără The Apartment (2016), Past Perfect (2017) și Fall From Grace (2018).

Steel a publicat, de asemenea, o carte de poezie, Loves Poems din 1984, și seria pentru copii Max și Martha și Freddie. Titlurile sale de non-ficțiune includ A Gift of Hope: Helping the Homeless (2012) și Pure Joy: The Dogs We Love (2013).

Muzică, artă și modă

Cu peste 100 de cărți deja scoase, Steel a făcut echipă cu un grup de compozitori francezi pentru a-și încerca rolul de lirist. Versurile ei de dragoste, lansate în noiembrie 2013, conțin piese atât în ​​engleză, cât și în franceză.

Steel a condus o galerie de artă contemporană în San Francisco timp de patru ani și continuă să caute piese noi pentru casele sale. O fashionistă devotată, participă în mod regulat la spectacole consacrate de modă.

Vânzări de cărți și înregistrări

Potrivit site-ului ei, Steel a scris peste 189 de cărți, lucrările sale fiind publicate în 43 de limbi în 69 de țări, pentru un total de 650 de milioane de exemplare vândute în întreaga lume. În plus, a intrat în Cartea Recordurilor Guinness Book pentru că a avut cel puțin o carte pe lista bestseller-urilor din New York Times timp de 390 de săptămâni consecutive.

Căsniciile scriitoarei

Danielle Steel a fost căsătorită de cinci ori. Prima ei nuntă, la doar 18 ani, a fost cu un bancher francez-american, Claude-Eric Lazard. Cei doi s-au fost separat la începutul anilor 1970 și au divorțat în 1974.

A doua căsnicie a fost cu Danny Zugelder. Acesta se afla în închisoare pentru jaf când l-a cunoscut în 1972 și s-a întors după gratii când s-au căsătorit. Trei ani mai târziu au divorțat. Bill Toth, soțul numărul trei, a avut, de asemenea, probleme cu legea, deoarece nu a putut să se vindece de o dependență îndelungată de heroină.

În 1981, Steel s-a căsătorit cu John Traina, iar căsnicia lor a durat 17 ani, până în 1998. La scurt timp după aceea, pentru scurt timp a fost căsătorită cu Tom Perkins.

Cinci căsnicii, nouă copii

După căsătoria ei cu Claude-Eric Lazard, Steel a avut prima fiică, Beatrix, la vârsta de 19 ani. Doisprezece ani mai târziu a avut fiul lui Nick cu Bill Toth. John Traina a adoptat ambii copii atunci când s-a căsătorit cu Danielle Steel și i-au avut împreună pe Maxx, Trevor, Todd, Samantha, Victoria, Vanessa și Zara.

Nick, fiul scriitoarei cu Bill Toth a suferit de-a lungul vieții de bipolaritate, o tulburare psihică în urma căreia, în 1997, la doar 19 ani, s-a sinucis.
În 1998, după moartea tragică a acestuia, Steel a lansat Fundația Nick Traina pentru a ajuta organizațiile în domeniile bolilor mintale, abuzului asupra copiilor și prevenirii sinuciderilor. La scurt timp după aceea, a urmat o altă fundație, „Yo! Angel!', care furniza alimente și alte provizii populației fără adăpost din San Francisco.

Steel a fost decorată de guvernul francez ca ofițer al Ordinului Artelor și Literelor și Cavaler al Legiunii de Onoare.

Foto: Hepta.ro/ Profimedia/ Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate