Daniel Buzdugan a avut parte de un moment emoționant până la lacrimi

Un mare iubitor de țară și de natură, Daniel Buzdugan povestește cu fiecare ocazie despre frumusețile patriei, dar și despre timpul petrecut alături de familie în natură și în biserică. 

Toate postările cunoscutului om de radio strâng mii de like-uri, însă una dintre acestea, în mod deosebit, a avut parte de numeroase reacții. O poză în care se vedea o farfurie cu mâncare a fost însoțită de un text care i-a înduioșat pe mulți.

„Mulțumim lui Dumnezeu'

Daniel Buzdugan a pornit alături de familie într-un traseu de weekend. „Azi ne-am trezit la ora 5,30 , ca să ajungem în Vâlcea, zona Buila – Vânturaița, la schiturile din zonă: Pahomie și Pătrunsa. Am stat pe iarbă și am ascultat Sf. Liturghie la Schitul Pahomie și apoi am luat în piept muntele și am ajuns la Schitul Pătrunsa, unde am și mâncat alături de alți pelerini. Mulțumim lui Dumnezeu pentru părticica de rai de care am avut parte azi!', a povestit Daniel Buzdugan. Însă mesajul următor i-a impresionat pe mulți.

„Cine îți mai oferă în ziua de azi fără bani o farfurie cu mâncare, și fără să o ceri?! Nu știu câtă lume a fost vreodată la masă la vreo mănăstire alături de alte zeci de persoane necunoscute. Este un exercițiu pe care ar trebui să-l faceți cu copiii voștri: să mâncați într-o zi de duminică la mănăstire. Prin asta se învață smerenia, respectul față de alți oameni, unii foarte săraci, alții veniți de departe pentru a-și cauta liniștea, disciplina la masă unde nu se vorbește aproape deloc și unde la început și la sfârșit se rostesc rugăciunile de dinainte de masă și de mulțumire.

Este un spectacol dumnezeiesc, după care lăcrimez aproape fiecare dată… zeci de oameni necunoscuți, de profesii diferite, cu posibilități diferite, ajunși acolo cu mijloace de transport diferite ( autobuze amărâte sau mașini de ultimul tip), stând împreună la aceeași masă lungă, toți egali în fața lui Dumnezeu și a blidului de mâncare… Și unde se întâmplă asta? În casa lui Dumnezeu, în mănăstire! Mulți nu au curajul să facă treaba asta pentru că se rușinează; se rușinează de condiția lor în fața celorlalți, se mândresc și nu vor să accepte să intre la un loc cu cei mai de jos decât ei.

Și este normal ca un om care n-a încercat niciodată treaba aceasta să aibă o reacție de respingere, dar ușor, ușor, dacă ne punem întrebări și dacă renunțăm la rugina care ne acoperă sufletul , pe care o numim mândrie , vom putem să stăm la masă cu cei mulți iar satisfacția sufletească va fi una fantastică! Vă doresc curaj și nu ezitați în vara asta ca să intrați la masă în orice mănăstire ortodoxă din România, indiferent dacă sunteți sau nu sunteți credincios. Dumnezeu dă de mâncare tuturor!', a concluzionat acesta.

Citește și: Mihai Morar, despre ură

Foto: Facebook Daniel Buzdugan

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete