Dana Rogoz, victima abuzurilor în adolescență: „Tot mie îmi era rușine”

$image_altSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Odată cu lansarea celui mai recent film al său, MO, peliculă în care avansuri le sunt făcute protagonistei și prietenei sale de către unul dintre profesorii acestora, actrița Dana Rogoz a vorbit deschis despre adolescența ei, mai exact despre momentele în care a fost victima abuzului.

Dana Rogoz a făcut dezvăluirile pentru revista VIVA!: „Cred că sunt un caz particular, tocmai pentru că am crescut de mică în această lume și mi-am câștigat un anumit statut.

De multe ori m-am simțit protejată de alți oameni cu mai multă experiență de viață, care m-au avertizat în privința anumitor aspecte, pe care poate că, la o anumită vârstă, nu le puteam anticipa.

Și mai cred că mulți nu și-au permis să încalce anumite limite, tocmai pentru că îmi cunoșteau parcursul.

Dar asta nu înseamnă că, odată cu acest rol, nu mi-am adus aminte de multe situații în care m-am simțit neajutorată, dezgustată sau speriată chiar.

Cred că or­cine din generația mea care a călătorit cu autobuzul în perioada liceului, de exemplu, are ceva de spus despre acest subiect”, povestește actrița.

Dana Rogoz, victima abuzurilor în adolescență: „Tot mie îmi era rușine”

„Eu nu o să uit senzația pe care o aveam când un bărbat se lipea cu corpul lui de spatele meu, sub pretextul că e foarte aglomerat.

Eu nu știam cum să mă retrag, cum să îmi schimb poziția, ca nu cumva să îl fac tot pe el să se simtă prost.

Tot mie îmi era rușine de gândurile și temerile pe care le aveam, căci nu fusesem învățată că am dreptul să mă întorc și să îi spun pe un ton calm:

„Stop! Vă rog frumos să vă retrageți doi pași!” Și ar mai fi claxoanele, ridicatul fustei, pus mâna în fugă pe sâni sau fund care, în perioada adolescenței, erau cumva atât de uzuale încât nici nu puteai să te plângi de ele.

Și nu, nu ne plăceau, așa cum cred unii. Dar nu aveam poate suficient curaj pe atunci să punem limite, pentru că societatea nu ne învățase asta și nici nu ne oferise un context prielnic.

Dar eu cred că lucrurile se vor schimba în bine, încet (uneori simți că mult prea încet), iar viitoarele generații se vor simți mai protejate și mai corect înțelese”, a povestit Dana Rogoz, pentru sursa citată anterior.

Foto: Instagram

Citește și:

Ryan Reynolds a publicat prima imagine cu cel de-al treilea bebeluș al lui și al soției lui, actrița Blake Lively

Prima declarație a lui Catrinel Sandu după cununia civilă cu logodnicul ei, medicul stomatolog Steve Schroeter

A fost criticată pentru că a exagerat cu operațiile estetice, iar acum a spus adevărul. Câte intervenții are Andreea Bănică?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete