Dan Puric: „Durerea e atunci când vezi că poporul ăsta nu are, că i s-a luat demnitatea”

Actorul și regizorul de teatru Dan Puric (62 ani) este din ce în ce mai prezent în spațiul public, devenind o voce care protestează împotriva celor care ne conduc. A început să scrie despre „disperare', când și-a dat seama că ceva se întâmplă cu România. 

Actorul Dan Puric „s-a pomenit vorbind' în spațiul public târziu, aproape de vârsta de 50 de ani. Atunci a simțit că trebuia să facă ceva pentru țară, nu doar în plan personal. Invitat la Podcastul lui Damian Drăghici, regizorul de teatru a vorbit deschis despre copilărie, oameni și actorie: „durerea e și atunci când vezi că poporul ăsta nu are, că i s-a luat demnitatea. Vreau să le dau din demnitatea mea, din ceea ce simt eu că am ca om. E tot efortul meu, de asta mă zbat', a povestit Dan Puric. 

Primul moment de pantomimă a fost după ce a văzut, copil fiind, filmul „Cleopatra' (1963), cu actorii Richard Burton și Elizabeth Taylor. Atunci a realizat că, jucând în fața celorlalți copii din sat, poate să aducă bucurie. Inclusiv în pandemia de COVID-19, are obiceiul să mai plece prin țară: am văzut oameni deprimați. La ce bun e artistul pe vreme de secetă? Ca să aducă aminte că există ploaia. Noi, artiștii, suntem foarte necesari acum. Nu orice artist, cel care aduce lumină', a mai continuat actorul la podcast. 

Poți urmări podcastul integral pe YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete