Dacă vrei o carieră de success, alegerea unor cursuri autorizate este vitală

Ce te motivează în viață? La un loc de muncă sau pentru planurile tale de viitor, ce cauți cu adevărat? Fiecare dintre noi are în el rezerve de energie care abia așteaptă să fie investite în cele mai variate realizări. Aceste forțe interioare sunt ca niște izvoare gata să țâșnească la suprafață.

În ceea ce privește motivația profesională, este același lucru. Unii vor fi motivați și entuziasmați de proiectul de a-și crea propria afacere, în timp ce alții vor visa la un loc de muncă care să îi lase total liberi, sau să le ofere o anumită stabilitate în viață. Nicio motivație nu este mai bună sau superioară celeilalte, dar un lucru este cert: dacă îți identifici motivația principală, sau alte câteva principale, și alegi un tip de job sau carieră care ține cont de asta, vei avea mult mai mult de câștigat.

Care sunt motivațiile tale?

Unii vor dori să se specializeze într-un sector sau tip de muncă de care sunt pasionați. Întotdeauna vor dori să-și aprofundeze cunoștințele tehnice și visează să devină experți în acest domeniu. Informatică, mecanică, tehnici de vânzare,training sau agricultură, nu contează. Ceea ce îi va motiva cel mai mult nu va fi neapărat să câștige mereu mai mulți bani sau să devină lideri, ci să fie mereu mai recunoscuți în sectorul lor, să primească premii sau felicitări de la alți specialiști sau să evolueze pentru satisfacția personală. Iată câteva motivații de la https://www.cursuriautorizate.eu/ pentru a evolua în carieră:

Devino un lider, fii un lider

Dorești să exerciți responsabilități înalte și să fii managerul companiei. Acesta este visul multor oameni, tineri și bătrâni. Cu toate acestea, această motivație corespunde cu adevărat doar celor care au talentele și calitățile de a exercită acest tip de poziție.

Liderul își asumă multe responsabilități. Trebuie să aibă o bună apreciere a situației companiei sale și un mare spirit de sinteză. Asemenea unui căpitan de vas, el trebuie să stabilească cursul corect și să comunice clar indicațiile sale. De asemenea, știe să-și motiveze echipele și să obțină tot ce este mai bun de la toți specialiștii din jurul lui.

După ce și-au exercitat unele responsabilități, mulți își dau seama în sfârșit că nu sunt făcuți pentru acest tip de misiune: nu suportă stresul sau nu reușesc să gestioneze relațiile cu echipele lor de exemplu. Ei descoperă că se simt mai confortabil într-un loc de muncă expert sau într-o misiune independentă.

Oricine are un profil managerial real, dimpotrivă, adoră să-și exercite aceste responsabilități delicate. El sau ea este motivat de problemele importante ale muncii sale. Îi place să aducă cu el un număr mare de oameni, să conducă întâlniri, să fie nevoit să decidă. Are impresia că va putea înflori doar dacă va fi la conducere, altfel îi este teamă să se plictisească.

Uneori îți descoperi talentele de conducere doar atunci când îți începi viața profesională: poți realiza că un job prea specializat nu te interesează pentru că te simți blocat în el. Și că ești mai confortabil în funcțiile de coordonare și management 

A fi independent, a avea autonomie

Unii vor avea nevoie de mai mult decât orice să se simtă liberi și independenți. Ceea ce îi va motiva este un job în care se pot organiza așa cum doresc, cu mare flexibilitate în metodele, ritmurile sau programele lor. Vor prefera să aibă mai puține responsabilități, dar mai multă autonomie.

Cei care au acest tip de motivație au în general o încredere în sine destul de ridicată și un spirit independent: au mai multe dificultăți decât ceilalți în a acceptă constrângerile și instrucțiunile date în organizațiile mari. De asemenea, le place să poată lua inițiativa.

Căutarea independenței și a autonomiei poate deveni principalul izvor al carierei tale, cu condiția să ai o pregătire profesională solidă: indiferent dacă lucrezi în cadrul unei companii sau pe cont propriu, va trebui într-adevăr să dovedești că eți capabil să-ți atingi obiectivele în mod independent.

Dorești o poziție stabilă și sigură

Pentru unii, dimpotrivă, va fi esențial să aibă un loc de muncă stabil care să le permită lor și familiilor lor să trăiască în liniște. Vor dori să aibă un loc de muncă sigur și beneficii bune. Aceștia vor aprecia poziții în care obiectivele de atins sunt clar definite și, invers, nu se vor simți confortabil în locurile în care cerințele sunt vagi și riscă să le pună în pericol.

Oricine caută această stabilitate nu este neapărat un leneș: se poate atașa de firma sau de instituția care îl angajează și să-și facă treaba cu multă conștiință profesională. Dacă are de ales, va prefera să rămână în aceeași companie și să aștepte o promovare sau o schimbare a funcției decât să plece la o altă companie pentru a ocupă o funcție mai interesantă sau care prezintă o „provocare' mai puternică. El va putea astfel dobândi vechime și experiență, ceea ce va fi foarte valoros pentru angajatorii săi.

Crează-ți afacerea, dezvoltă inovații

Antreprenorul creativ caută constant „ideea bună' care să-i „revoluționeze' domeniul. Când l-a găsit, este gata să-și asume riscuri pentru a-l implementa: își dezvoltă produsul, își lansează serviciul, caută finanțare, își creează startup-ul…

El sau ea nu ezită să demisioneze de la vechiul job, să câștige mai puțini bani, să-și asume riscuri pentru a-și dezvoltă ideea… apoi să-și vândă compania pentru a lucra din nou la o idee nouă. Această creativitate antreprenorială te poate împinge și să lucrezi ca angajat pentru companii inovatoare unde poți crea produse sau servicii, testa, inventa modele noi. 

Acestea sunt câteva motivații pertinente pentru a face mai mult pentru carieră ta. Vezi unde te integrezi și, dacă nu ai ajuns în punctul în care să te supui motivației, un curs te poate ajută în acest sens. Totul este doar să descoperi ceea ce ți se potrivește mai bine.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial