Dacă faci acest exerciţiu, vei renunţa la ochelari în scurt timp

Dacă faci acest exerciţiu, vei renunţa la ochelari în scurt timp

Porţi ochelari, dar te-ai săturat de ei? Te-ai gândit vreodată cum ar fi să te vindeci ca prin minune de afecţiunea ta oculară? Ei bine, câteva exerciţii simple te-ar putea ajuta mai mult decât crezi. 

Se ştie faptul că dacă nu ne folosim muşchii, aceştia se pot atrofia. Pe acest principiu, la fel ca toate grupele musculare, şi  muşchii oculari au nevoie de antrenament pentru a se menţine sănătoşi.

Iată ce trebuie să faci dacă vrei să ai mereu o vedere bună! Prin aceste metode simple poţi chiar să corectezi anumite defecte de vedere şi nu vei mai fi nevoit să mai porţi ochelari, potrivit secretele.com.

  • Încearcă să eviţi pe cât este posibil suprasolicitarea ochilor pe timpul zilei. La fiecare 2-3 ore scurse, închide ochii timp de câteva minute şi relaxează-te.
  • Dacă porţi ochelari, limitează pe cât posibil purtarea lor. Dă-i jos cât mai des atunci când nu întreprinzi activităţi solicitante pentru ochi.
  • Masează uşor globii oculari cu mişcări circulare, cu pleoapele închise, dar fără să apeşi prea tare!
  • Când ieşi la plimbare, încearcă să focalizezi vederea drept înainte, într-un punct cât mai îndepărtat. Nu te uita în pământ şi nu te concentra asupra punctelor aflate la o distanţă mică de tine.
  • Bea suc de morcovi cât mai des pentru că ajută foarte mult vederea. Ideal ar fi să bei câte un pahar în fiecare zi.
  • Spală-te pe faţă cu apă caldă atunci când simţi că ţi-au obosit ochii.
  • Încearcă să nu petreci prea mult timp în faţă monitorului calculatorului, la televizor, sau butonând telefonul cu 2 ore înainte de culcare. Aceste obiceiuri nu doar că îţi vor afecta vederea, dar te  vor agita înainte de somn.
  • Practică exerciţiul de yoga Trataka, menit să întărească vederea şi puterea de concentrare. Aşază un obiect luminos în plan apropiat şi la nivelul ochilor (ar fi bine să foloseşti o lumânare aprinsă), şi concentrează-te asupra lui timp de câteva minute. În acest timp, încearcă să nu clipeşti deloc. Închide apoi ochii şi încearcă să menţii o imagine mentală cât mai exactă a obiectului privit. După care relaxează-te, apoi fă din nou exerciţiul până ce reuşeşti să vizualizezi foarte clar obiectul respectiv cu „ochii minţii'. Repetă acest exerciţiu o dată pe zi. Rezultatele nu vor întârzia să apară!

Foto: shutterstock.com

Citeşte şi:

Răceala în sarcină – care sunt cele mai eficiente tratamente

Fumătorii pasivi pot ajunge să sufere de boli mintale

Cele mai frecvente cauze de infertilitate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sanatate