Cursul international de ecografie cu substanta de contrast

Cursul international de ecografie cu substanta de contrast
Unuia dintre lectori, profesorului Peter Burns (revenit la Bucuresti dupa primul curs de anul trecut) i se va acorda in anvanpremiera cursului titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” ca o recunoastere a deosebitelor sale merite in continua dezvoltare a tehnicilor de imbunatatire a performantelor aparatelor ecografice.

Lectorii invitati vor prezenta medicilor romani cele mai noi informatii in legatura cu ecografia cu substanta de contrast, prelegerile teoretice fiind dublate de aplicatii practice pe pacienti.

La ecografia cu agent de contrast se injecteaza intravenos o cantitate foarte mica de substanta de contrast (intre 1-4,8 ml) care este foarte bine suportata de pacient; reactiile neplacute sunt foarte rare (aproximativ 1/10 000 cazuri) si constau in principal in reactii alergice usoare care se rezolva rapid cu tratament de specialitate. Substanta de contrast de la ecografie nu este contraindicata pacientilor cu insufucienta renala (spre deosebire la cea de la tomografia computerizata) si in plus se evita iradierea inerenta tomografiei.

Ecografia cu substanta de contrast ajuta la o mai buna caracterizare a formatiunilor vizibile la ecografia standard crescind asftel acuratetea diagnosticului. Se aplica formatiunilor hepatice, pancreatice, renale, vezicale, splenice, mamare, tiroidiene, practic aproape toate organele ce pot fi vizualizate cu ecografia de baza beneficiaza de avantajele ecografiei cu substanta de contrast.

Limitele acestei ecografii mai noi sunt date de faptul ca la o singura injectare se poate analiza un singur organ deoarece timpul de examinare este limitat de prezenta substantei de contrast in acel organism (sub 7-8 min). Daca se intentioneaza analizarea mai multor organe, trebuie reinjectari de agent de contrast. Chiar si cu acest inconvenient, metoda este de real folos pentru o mai buna diagnosticare a multor dintre dilemele aparute la ecografia standard.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate