Curry este condimentul care nu numai că reușește să dea culoare preparatelor pe care le gătim, ci și un plus de aromă, având în același timp și o serie de proprietăți terapeutice.
Curry este folosit frecvent în felurile de mâncare asiatice, dar a început să se bucure de un succes fantastic și la noi în țară. Acest condiment conține antioxidanți polifenoli numiți curcuminoizi, compuși care ajută organismul să funcționeze mult mai bine.
Introdus în alimentație, curry are capacitatea de a reduce intensitatea durerilor, îmbunătățește aspectul pielii și întărește sistemul imunitar. Având aceste proprietăți, curry grăbește videcarea unor boli grave, fiind un tratament natural cu efecte dintre cele mai puternice.
Apariția cancerului este determinată de anumite inflamații cronice existente la nivelul organelor. Curry acționează ca un antiinflamator și are capacitatea de a distruge celulele anormale existente în organism și care prezintă un risc ridicat de a se transforma în tumori.
Psoriazisul este o afecțiune a pielii, care poate deveni foarte deranjantă pentru cei care se confruntă cu această problemă. Substanțele existente în curry reușesc să încetinească producerea de celule care duc la formarea plăgilor.
Femeile sunt cele care se confruntă frecvent cu problema colonului iritabil, iar curry ar putea fi tratamentul natural care să amelioreze simptomele acestei afecțiuni, potrivit dailymail.co.uk. Testele au demonstrat că acesta are capacitatea de a reduce durerile intestinale și cele apărute în urma spasmului vezicii biliare.
Kilogramele în plus sunt o problemă acută pentru foarte multe femei. Consumat cu regularitate, curry stimulează metabolismul și ajută organismul să ardă mai multe grăsimi. În plus, acest condiment reglează producția de hormoni asociați obezității și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Foto: shutterstock.com
Citește și:
Hainele de latex, trendul care îți pune sănătatea în pericol
Cum te ajută acupunctura să pierzi 7 kilograme în 2 luni?