Curcan rumenit cu unt aromatizat

friptura

Untul aromatizat cu lamâia şi rozmarinul dau friptură suculentă şi crocantă. Gata în 3 ore şi 30 minute + timp de odihnă • 433 calorii per porţie • 21 g grăsimi

■ 1 curcan de 4 kg, fără măruntaie

■ 1 ceapă, tăiată sferturi

■ 2 foi de dafin

■ Coajă rasă de la 1 lămâie şi lămâia tăiată în două

■ 4 crenguţe de rozmarin, tocat

■ 1 00 g unt, înmuiat la temperatura camerei

■ 1 ⁄2 linguriţa sare de ţelină

■ 1 lingură ulei

■ 2 50 ml vin alb sec

1 Încinge cuptorul la semnul 5/190°C. Şterge curcanul cu prosop de hârtie şi aşază-l în tava de copt. Pune în interiorul cavităţii ceapa, dafinul şi lămâia.

2 Combină coaja de lămâie, rozmarinul, sarea de ţelină şi untul şi adaugă piper negru proaspat măcinat. Îndepartează delicat pieliţa şi unge pieptul curcanului pe sub pieliţă cu untul aromatizat – încearcă să nu rupi pieliţa.

Unge curcanul cu ulei, adaugă în tavă vinul şi 160 ml apă şi acoperă cu folie de aluminiu. Dă la cuptor 2 1⁄2 ore. Curcanul este gata atunci când zeama este limpede. Îndepărtează folia în ultimele 45 minute.

3 Transferă friptura pe platoul de servit. Acoperă cu folie de aluminiu şi lasă deoparte până la ora 2 pm.

Pentru Craciun, incearca sa faci si o piftie de curcan!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Preparate din carne de pasare