Curcan cu garnitură de pere

curcan cu pere

E pe aproape toamna, cu bogăția ei de fructe parfumate. Dintre care cele dintâi sunt perele. Ne plac și le consumăm în stare proaspătă, sub formă de compoturi, gemuri sau ca umplutură pentru fragedele tarte. Maeștrii bucătari „le văd' însă și în feluri principale, și ca garnituri la fripturi de pasăre. Cum fiecare dintre noi putem fi, acasă, în bucătăria proprie, un maestru, de ce n-am încerca să dăm viață unui preparat… Ce zici de curcan cu garnitură de pere?

Ai nevoie de: 500 g de fileuri de piept de curcan, sare, piper negru, 400 ml de supă de pasăre, o jumătate de plic de amestec condimente pentru friptură de curcan, o linguriţă de condiment picant lichid sau praf, 170 g de afine congelate, două pere, două linguri de unt, o lingură de zahăr, şase linguri de vin sec roşu.

Mod de preparare

Cuptorul se încinge la 200 de grade. Se spală carnea şi se şterge cu un prosop curat, apoi se presară cu amestecul de condimente.

Se prăjeşte pieptul, cu partea cu pielea în contact cu tigaia. Se întoarce şi se mai prăjeşte încă trei minute. Se aşază într-o formă de sufleu, cu partea cu pielea în sus. Zeama de la prăjit se stinge cu supă de pasăre şi se mai lasă să fiarbă cinci minute.

Se adaugă condimentul picant şi afinele şi se dă la fiert. Se adaugă la friptură şi se coc 30 de minute.

Se taie în două perele şi se scot seminţele. Se călesc în unt cinci minute. Se adaugă zahăr. Carnea se ţine la cald. Se toarnă sosul într-o crăticioară, se adaugă vin şi se dă în fiert. Se condimentează cu sare şi piper şi se serveşte cu pere şi carne.

Foto: 123rf

Citește și:

Un mic dejun ideal: chec cu banane. Iată rețeta în exclusivitate

Ardei umpluți cu ton. UN DELICIU!

Rețeta secretă a bunicilor: TORT DIPLOMAT

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar