Curățarea cu aburi: de ce e preferată de tot mai mulți oameni

Curățarea cu aburi: de ce e preferată de tot mai mulți oameni

Curățarea cu aburi presupune folosirea unor aparate electrocasnice care produc aburi pentru curățarea și igienizarea diferitelor suprafețe din locuință, fie că vorbim de podele, fie de ferestre, pereți sau chiar mobilier. Este o metodă nouă, dar foarte eficientă de a face curățenie în întreaga casă, cu un efort mai mic și rezultate mai bune. În plus, multe aparate de curățat cu aburi sunt foarte versatile, astfel că pot fi folosite în mai multe zone ale casei, fără nicio problemă. Din aceste motive, pe zi ce trece, curățarea cu aburi devine tot mai populară în rândul consumatorilor.

Iată câteva motive care te vor convinge să folosești și tu aparate de curățat cu aburi în locuința ta:

Sunt foarte versatile

Aparatele care folosesc aburi pentru curățare nu sunt supuse acelorași limitări ca aparatele obișnuite de curățat. Acestea curăță și igienizează o mare varietate de suprafețe, de diferite materiale. Funcționează foarte bine atât pe podele, cât și pe pereți, ferestre sau chiar materiale textile. Poți folosi aceste aparate pentru a curăța gresia, faianța, metalul și chiar cearșafurile din pat, fără efort și fără bătăi de cap. În plus, deși aceste aparate sunt suficient de puternice pentru cele mai dificile sarcini, se poate spune că sunt și delicate, pentru că nu deteriorează materialele textile sau suprafețele mai fragile din locuința ta.

Sunt eficiente

Folosind o combinație optimă între căldură termică și presiune, aparatele de curățat cu aburi pot fi utilizate pentru a scăpa atât  de murdărie, cât și de bacterii sau chiar de acarienii din pat. Aburul pătrunde adânc în porii suprafețelor, eliminând rapid murdăria, grăsimea, reziduurile, mucegaiul de pe pereți sau virusurile și bacteriile, de pe toate zonele pe care le cureți. Datorită presiunii și a temperaturii ridicate la care operează, aparatele de curățat cu aburi topesc foarte ușor petele de grăsime, dizlocă murdăria întărită și pot extermina ușor acarienii din pat.

Nu doar curăță, ci și igienizează

Atunci când folosești un aparat cu aburi pentru curățenie, faci mult mai mult decât atât. Conform Lifestyle, aparatele care folosesc aburi omoară 99,99% dintre bacteriile de pe suprafețele pe care sunt folosite, spre deosebire de alte electrocasnice pentru curățenie, care nu atacă microorganismele. Aceste aparate pot fi folosite cu succes și pentru îndepărtarea mucegaiului de pe pereți sau chiar pentru eliminarea acarienilor din cearșafuri sau din saltele patului.

Nu folosesc substanțe toxice sau alergeni

Unul din marile beneficii ale utilizării aparatelor de curățat cu aburi în locuință este faptul că, în afară de apă, acestea nu folosesc niciun fel de substanțe secundare pentru curățenie. Acest lucru le face mult mai sigure pentru sănătatea locatarilor decât alte tipuri de aparate, întrucât substanțele toxice precum clorul sau amoniacul, care se găsesc în multe produse de curățat, nu își vor mai face loc în casa ta.

De asemenea, aparatele de curățat cu aburi sunt foarte utile în casele în care locuiesc persoane cu astm sau alergii la diferite substanțe. Întrucât singura substanță folosită pentru curățenie e apa, aceste aparate nu le pot afecta sau agrava în niciun fel simptomele, fiind perfect sigure pentru orice persoană alergică sau bolnavă de astm.  

Te vor ajuta să economisești bani

Aparatele de curățat cu aburi te pot ajuta să economisești lunar sume consistente din banii pe care îi cheltuiești pentru menținerea curățeniei. Întrucât acestea nu folosesc niciun fel de substanțe de curățat, singurele costuri cu care te vei confrunta sunt cele legate de apa și curentul consumate de aparat. Astfel, pe termen lung, vei ajunge să economisești foarte mulți bani, care altfel ar fi trebui cheltuiți pentru soluții de podele, geamuri sau pereți.

Material realizat cu sprijinul philips.ro

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse