Cunoscuta interpretă de muzică populară Lidia Bejenaru a încetat din viață la 68 de ani

Cunoscuta intepretă de muzică populară din Republica Moldova, Lidia Bejenaru, sa stins din viață azi, 26 iulie, la 68 de ani. Aceasta era soția marelui maestru dirijor Nicolae Botgros.

Anunțul trist a fost făcut de Andrei Locoman, directorul general al Organizației Concertistice și Impresariat „Moldova – Concert', pe pagina sa de Facebook.

„Lidia Bejenaru-Botgros sa retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzică populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii' și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. Sa retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admirații săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei „Lăutarii', Lidia Bejenaru-Botgros, a urcat cu răbdare dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune pentru culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat într-o gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admirații ei ', a scris pe directorul general al„ Moldova – Concert ' , a scris Andrei Locoman pe Facebook.

Lidia Bejenaru sa născut în 1953 în raionul Sîngerei. A urmat cursurile Școalii de Iluminare Culturală „Elena Sârbu' din Soroca și un an lucrat la Casa de cultură din Edineț ca metodist, potrivit zdg.md.

Foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete