Cum vor arăta și ce vor conține cărțile de identitate electronice

cartile de identitate electronice

cartile de identitate electronice

Cărțile de identitate clasice vor fi înlocuite în viitor cu unele noi, electronice, total diferite de cele cu care ne-am obișnuit până acum.

Cărțile de identitate electronice vor semăna mai mult cu un card bancar și vor putea fi accesate tastând un cod PIN. Mai mult, acestea vor stoca date biometrice, amprente de la două degete, dar și imaginea facială și vor putea fi eliberate încă de la naștere. În funcție de vârsta fiecărei persoane, noile cărți de identitate vor avea o valabilitate de doi, patru sau zece ani, potrivit realitatea.net.

Aceste cărți de identitate electronice sunt deocamdată în faza de proiect, acesta fiind elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Inițiatorii proiectului au ținut să precizeze că toate informațiile conținute de aceste carduri vor avea caracter confidențial și vor beneficia de măsuri de protecție foarte stricte. De asemenea, imediat după ce cărțile de identitate obișnuite vor dispărea și vor fi înlocuite cu cele electronice, cardul de sănătate nu va mai fi necesar și va fi scos din sistem.

În cazul persoanelor care, din diferite motive,  refuză cartea de identitate în format electronic, se va recurge la tipărirea unei cărți de identitate clasice.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Nu ai CARD de SĂNĂTATE? Iată ce trebuie să faci!

Cardul de credit: economisești bani la shopping sau în concediu

A sosit era cardurilor de sanatate cu acumulare

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro