Cum te poți vindeca de vertij fără medicamente

Cum te poți vindeca de vertij fără medicamente

Vertijul este o afecțiune medicală foarte des întâlnită și care poate deveni deranjantă în momentul în care simptomele acesteia persistă o perioadă lungă de timp.

Chiar dacă primul instinct este să apelăm la medicamente, în anumite cazuri acestea nu au efectul pe care îl așteptăm. Acest lucru se întâmplă și atunci când vine vorba despre vertij. Dacă în cazul anumitor persoane medicația își face rapid efectul, iar simptomele dispar imediat, există și situații în care starea de amețeală nu trece nici măcar la o lună de la începerea tratamentului.

Ce este vertijul?

Vertijul are ca principal simptom senzația de amețeală și de pierdere a echilibrului. Această afecțiune apare în momentul în care există o problemă la nivelul urechii interne, aceasta fiind responsabilă de menținerea echilibrului. În urechea internă există o serie de receptori care trimit creierului semnale referitoare la diferitele modificări ale poziției corpului. Atunci când aceștia nu funcționează așa cum trebuie, apare o senzație de disconfort la nivelul organismului, însoțită de amețeli puternice și stare generală proastă.

Cum te poți vindeca de vertij fără medicamente?

În momentul diagnosticării acestei boli, medicii recomandă o serie de medicamente. Cu toate acestea, în cazul în care starea de rău nu dispare după o lună de la începerea tratamentului, specialiștii sunt de părere că acesta ar trebui oprit, iar pacientul trebuie să apeleze la reabilitarea vestibulară.

Reabilitarea vestibulară se referă la o serie de exerciții fizice, gândite special pentru a ajuta organismul să își restabilească echilibrul. Mișcatul ochilor stânga-dreapta, timp de 10 secunde, apropierea și depărtarea unui creion față de ochi sau mersul drept urmărind o linie trasată anterior sunt doar câteva exerciții pe care cei care suferă de vertij le pot face pentru a scăpa de senzația neplăcută provocată de această afecțiune.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Moment istoric în medicină: testează-te acasă contra HIV cu o probă de salivă

Care este legătura dintre produsele de curățenie și infertilitate?

Cum să ai grijă de sănătatea ta în timpul vacanței

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate