Cum te poți apăra de atacul vampirilor energetici

Legendele spun că atacul unui vampir începe printr-un soi de hipnoză, o fascinație ce te face să te simți atrasă irezistibil de ei și să-i urmezi fiecare semn. Același lucru fac și vampirii energetici sau emoționali. Iată cum te poți apăra de atacul vampirilor energetici.

Vampiriri energetici te atrag, sunt charismatici, histrionici chiar, se apropie de tine îți captează complet încrederea și afecțiunea și sunt extrem de versatili emoțional. Relația cu ei te secătuiește de energie pozitivă, îți stârnește reacții emoționale distructive, te inhibă psihic și, în timp te poate chiar îmbolnăvi.

Psihologul Laura Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI), precizează trei caracteristici prin care poți identifica vampirii emoționali:

  • Sunt empatici și deosebiți, au harul de a-ți intra pe sub piele, se transformă cu ușurință în ceea ce vrei să vezi la ei.
  • Sunt solicitanți, atitudinea lor te stoarce în mod constant de energie.
  • Lipsa ta de energie te poate transforma la rândul tău într-un vampir energetic în preajma persoanelor pozitive.

Simptomele unui atac energetic

Alte simptome pe care le poți avea în momentele pierderii de energie cauzată de un vampir emoțional sunt și: furnicături neplăcute în plexul solar, dureri puternice de cap, senzație de disconfort sau iritare atunci când te afli în prezența lui, oboseală inexplicabilă după un timp petrecut în preajma acestuia (chiar și după o convorbire telefonică sau online), somnolență.

Cei mai periculoși vampiri energetici

În opinia specialiștilor, există cinci categorii de vampiri energetici periculoase care îți pot produce tulburări serioase. Psihologul Laura Maria Cojocaru, președintele INLPSI, oferă câteva detalii despre fiecare: „Vampirii antisociali sunt cei care urăsc plictiseala și ignoră regulile sociale, sunt cei dependenți de senzații tari și periculoase. Vampirii histrionici sunt acele persoane care trăiesc pentru a primi atenție și aprobare din partea celorlalți și joacă adesea rolul de victimă. Vampirii narcisiști sunt persoane ce se proiectează pe ele însele în centrul universului celorlalți, au o părere foarte bună despre ei și se cred superiori celorlalți, au tendința de a te pedepsi dacă nu faci lucrurile așa cum vor ei, nu pot simți empatie și au o capacitate limitată de a oferi dragoste necondiționată. Vampirii cu un comportament obsesiv-compulsiv sunt persoanele ce manifestă o atenție excesivă și bolnăvicioasă față de detalii, sunt perfectioniști, perceptivi si puriști, simt nevoia obsesivă de a deține controlul asupra oamenilor și a situațiilor. Vampirii paranoici sunt persoanele care percep lumea ca fiind un loc al conspirației.'

Cum te poți apăra de atacul vampirilor energetici

Una dintre cele mai frecvente recomandări pentru a te proteja de aceste persoane este să le eviți stabilind anumite granițe, nonverbale și verbale, de la întreruperea contactului vizual, încrucișarea brațelor sau schimbarea poziției față în față, până la începerea unei alte activități ori ieșirea din spațiul respectiv și închiderea telefonului, messengerului, după ce anunți în prealabil că nu mai ai timp și că ești solicitată în altă parte. Dacă nu îți dorești să renunți la relație, ai nevoie de diplomatie, răbdare și generozitate pentru a le face față. Important este să ai o atitudine pozitivă față de un vampir energetic și să fii pregatită pentru situațiile dificile de comunicare ce pot apărea.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Care sunt beneficiile rugăciunii. Au fost demonstrate științific

Rugăciuni către îngeri și arhangheli

Regulile SPOVEDANIEI. Iată ce trebuie să știi despre Taina Mărturisirii sau a Spovedaniei

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate