Cum te ajută hipnoza să slăbești. Singura metodă de slăbire care nu presupune niciun fel de restricție alimentară

cum te ajută hipnoza să slăbești
Cu siguranță că problema kilogramelor în plus are și o componentă ereditară, însă, în cele mai multe cazuri de obezitate sau supraponderalitate, este vorba despre supraalimentare. Mâncatul peste nevoile organismului poate avea și cauze organice, cum ar fi anumite deficite de vitamine sau minerale, dar și cauze emoționale.
Atunci când vorbim despre mâncatul emoțional, poate cel mai bun tratament ni-l poate da psihoterapeutul. Unii psihoterapeuți sunt supraspecializați în hipnoză, tehnică ce poate oferi un ajutor nesperat persoanelor care se confruntă cu kilogramele în plus.

Cum îți dai seama că mănânci compulsiv

Hipnoterapeutul Eugen Popa, președintele Asociației Române de Hipnoză, spune că majoritatea programelor tradiționale de slăbit se bazează pe restricţii, diete şi tind să controleze numărul de calorii consumate într-o zi. Însă cei care se luptă de ani de zile cu kilogramele în plus știu că nu este atât de ușor: “Ați observat vreodată cât de mult dorința de a mânca este influențată de starea noastră de spirit? Când ești trist sau te simți singur, crește nevoia de a te supraalimenta. În cele mai multe cazuri, oamenii care încearcă să slăbească cred că mâncarea este problema. Nu este deloc aşa. Oamenii tind să folosească alimentele ca pe medicamente, care să vindece răni sau dureri emoționale“, subliniază hipnoterapeutul.
Mâncatul compulsiv este o tulburare caracterizată prin consumul incontrolabil de hrană prin care omul încearcă să facă față emoțiilor negative. Iată ce poți face atunci când mănânci compulsiv, adică atunci când, deși nu ți-e foame, ai tendința să mănânci: “Întreabă-te < < Ce îmi doresc cu adevărat când poftesc la asta? > > Poate fi vorba despre insecuritate, poate fi legat de partenerul de viață, sau poate pentru că te simţi obosit, supărat sau anxios. Odată ce ţi-ai dat seama exact de ce ai nevoie, poți găsi o alternativă mai sănătoasă pentru a-ţi satisface nevoia. Uneori, pare că ne hrănim mai degrabă sentimentele decât corpurile', explică Eugen Popa.

Mâncăm mai mult atunci când emoțiile ne conduc viața

Mâncatul creează o senzație de bine și, adesea, ne dă energia de care credem că avem nevoie pentru a depăși sentimentele care ne copleșesc. Din păcate, de cele mai multe ori, nu ne conștientizăm emoțiile: “Dacă emoțiile noastre rămân neconștientizate, problemele noastre emoționale vor continua să ne conducă fără ca noi măcar să ne dăm seama de asta, iar dorința de a mânca va rămâne constantă. Atunci când emoțiile se transformă și problemele emoționale încep să se rezolve, ne vom schimba obiceiurile alimentare în mod natural, pentru că nevoile noastre se vor schimba”, spune hipnoterapeutul Eugen Popa.

Cum te ajută hipnoza să slăbești

Majoritatea dietelor sunt restrictive și se bazează pe număratul caloriilor. Controlul permanent a ceea ce ingerezi devine frustrant și, din această cauză, abandonezi dieta chiar înainte de a atinge greutatea-țintă: “Toată lumea ştie că, mâncând mai puţin şi făcând mai multă mişcare fizică, ne conduce la o formă corporală mai bună, la o stare fizică şi de sănătate mult mai bune. Cum ar fi să le poți face în mod natural, să le integrezi în stilul tău de viață și să nu mai fie nevoie să apelezi constant la voință și control?”, spune hipnoterapeutul.
Aici intervine hipnoza. Aceasta schimbă perspectiva și atitudinea unei persoane în ceea ce priveşte anumite situaţii: “Oferind subiectului o înfăţişare, un gust sau o atingere a unei realităţi alternative, hipnoza îi permite minții lui subconștiente să ştie că există şi alte opţiuni pe lângă cele de care s-a agăţat până atunci. Mintea subconştientă nu ştie diferenţa dintre fantezie şi realitate. Introducându-i noi perspective, îi poți lărgi imaginea de ansamblu. Hipnoza poate genera transformările fără să-ți dai seama, pentru că acestea vin de la interior la exterior. Asta înseamnă că toate acele impulsuri pe care nu le puteai controla și te determinau să mănânci excesiv încep să se rărească, să fie controlate cu ușurință și, în cele din urmă, să dispară', conchide hipnoterapeutul Eugen Popa.
Sursă foto: shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Psihologie