Cum te ajută consumul de broccoli să lupți împotriva cancerului de piele

Cancerul de piele, cunoscut și sub denumirea de melanom, este o formă agresivă a cancerului și atunci când se află într-un stadiu avansat, această boală devine destul de dificil de tratat.

Expunerea prelungită la soare, arsurile solare sau acțiunea razelor UV pot duce la apariția cancerului de piele. Descoperit într-o fază incipientă, acesta poate fi tratat prin intermediul unei intervenții chirurgicale. Fiind o problemă care afectează un număr tot mai mare de persoane, cercetătorii au încercat să găsească diverse tratamente care să lupte împotriva acestei afecțiuni. Un studiu recent a descoperit că anumiți compuși care se găsesc în brocoli ar putea să reducă într-un mod semnificativ celulele care duc la apariția cancerului de piele.

Cum te ajută consumul de brocoli să lupți împotriva cancerului de piele?

Combinând substanța extrasă din broccoli cu seleniu, cercetătorii au ajuns la un compus care ar putea distruge celulele canceroase, fără să producă alte dezechilibre în organism. Cu toate că acest experiment a arătat că mărimea tumorilor poate fi micșorată, cercetătorii sunt de părere că în brocoli, dar și în alte legume nu există o cantitate suficientă de compus pentru a distruge în totalitate celulele canceroase. Astfel, consumul de brocoli este recomandat pentru prevenirea cancerului, însă în prezent, acesta nu poate reprezenta tratamentul care să ducă la dispariția acestei afecțiuni, potrivit dailymail.co.uk.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

La ce riscuri te expui atunci când sufli în lumânările de tort?

Ce este paralizia Bell și cum poate fi tratată această boală

Cum te ajută sucul de lămâie să scapi de pofta de dulce

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate