Cum se poate transforma o discuție pe internet într-o poveste de dragoste? Fulvia Meiroșu dezvăluie secretele unei relații perfecte

Fulvia si Marcel relatie pe internet

Fulvia si Marcel relatie pe internet

Marele avantaj al unui cuplu în care fiecare vorbește altă limbă este că nu te poți certa. Marcel nu vorbește română, iar eu nu vorbesc olandeză. Acasă vorbim numai în engleză. În fond și la urma urmei, dacă vrei să faci o declarație de dragoste, gesturile sunt suficiente. Dacă celălalt se află în fața ta. Dacă se află la mii de kilometri depărtare, îi mulțumești lui Dumnezeu în fiecare zi că există tehnologia și te rogi pentru cei care au inventat telefonul mobil, Whatsapp, Skype, emailurile și mai ales Instagram-ul.

Noi ne-am cunoscut pe Instagram: într-o zi din 2016, eu am ajuns în Instagramul lui Marcel, care pe vremea aceea lucra în Amsterdam, pentru TMG, una din cele mai mari grupuri de presă din Olanda. Mie îmi era dor de presă….dar încă nu îmi era dor de Marcel, cu care am început să vorbesc pe chat-ul de pe Instagram – da, există așa ceva 🙂 !! Iar apoi am început să vorbim pe Whatsapp și  la telefon – tot pe Whatsapp,  altfel am fi falimentat amândoi. Am vorbit mult despre presă și despre meseriile legate de presă, iar apoi, cu multe emoticoane 🙂 despre noi, despre copiii noștri și despre fostele noastre căsnicii. Și despre viitorul nostru împreună, neștiind însă un mic detaliu pragmatic: în ce țară înflorește viitorul nostru ? Deocamdată în România, țară de care Marcel s-a îndrăgostit la prima vedere (mai 2016), ca de altfel și de mine, în momentul în care m-a văzut bosumflată în aeroport, pentru că el ieșise ultimul din avion. Nu există un loc mai romantic decât aeroportul, sunt absolut sigură. Am fost amândoi de acord că fiecare din noi arăta în realitate mai bine decât în poze. Sau poate era doar din cauză că eram super fericiți: în sfârșit ne vedeam live. 5 zile de viață trăită împreună live,face-to-face, ce poate fi mai frumos? Secretul fericirii e să apreciezi maxim ce ai, dar mai ales, să știi ce vrei de la celălalt. Să conștientizezi că nu există om perfect, nu există relație perfectă, și, foarte important,nu există nicio țară perfectă. Să stăpânești arta de a-i spune celuilalt că ceva te deranjează, fără să-l jignești. Și să-ți dai seama ce noroc fantastic  ai că l-ai cunoscut pe celălalt. Toate astea evident mai mult la distanță decât live, în altă limbă, la ore la care lumea de obicei doarme.

Până când într-o zi, la un eveniment, am cunoscut o companie olandeză care avea un proiect în România, iar în scurt timp am început să lucrăm cu ei. Iar în decembrie 2016, Marcel s-a mutat aici, în ciuda opiniei generale care există în Olanda despre România. O opinie negativă, desigur, formată ca urmare a faptului că promovarea României în Olanda este egală cu zero. Diferențele dintre România și Olanda sunt multe, dar cele mai importante sunt cele legate de mentalitate. Comoditatea' e un cuvânt necunoscut în Olanda, la fel  ca și cuvântul complicat'. Libertatea de alegere e sfântă, iar când doi oameni se iubesc, nu contează distanța, naționalitatea, vârsta (iar uneori nici măcar sexul).

Suntem parteneri  acasă dar și în firma pe care o avem împreună,  No Borders Communications, iar dacă punem la socoteală faptul că lucrăm de acasă, nu mai există o graniță clară între working time și family time. Pentru noi e doar un timp pe care îl petrecem împreună și de care ne bucurăm maxim. În iunie ne căsătorim, ca doi oameni de modă veche ce suntem. Eu sunt soția numărul trei, el e soțul numărul doi – dacă ne uităm la cifre. Dar noi ne uităm doar unul la celălalt și ne gândim în fiecare zi cât de norocoși suntem că, din miliardele de persoane de pe planeta noastră, noi doi am reușit să ne intersectăm destinele.

DOs and DONTs

  1. DON T – Nu pretinde că ești altcineva decât ești în realitate. Dacă ai 1,60 m înălțime și ochii verzi, să postezi în social media sau să trimiți poze celuilalt cu o tipă blondă nu ochi albaștri, nu e o idee bună. Cu toții vrem să arătăm cât mai bine posibil, dar cel mai important lucru într-o relație este să fii iubit și acceptat exact așa cum ești.
  2. DO – Spune de la început lucrurile care sunt pasiunile, interesele și hobby-urile tale. Dacă pretinzi că îți place fotbalul, va veni un moment în care iubitul tău va dori să mergeți la un meci, și….oooops….va fi dificil să îi explici că de fapt nu înțelegi de ce aleargă atâția bărbați după o minge. Pe lângă asta, riști să ai un partener de viață cu care de fapt ești incompatibilă.
  3. DO – Fii conștientă că cele mai multe relații online nu încep pe site-urile de dating, ci pe cele de social media (Facebook, LinkedIn, Instagram). Unii oameni au intenții serioase, alții nu (includem aici atât bărbați cât și femei ). Din diverse motive, unii aleg să păstreze relația doar la nivel virtual, iar aceștia sunt ușor de recunoscut: amână sau refuză o întâlnire live.
  4. DONT – Nu da detalii despre veniturile, proprietățile tale sau job-ul tău unei persoane pe care nu ai văzut-o niciodată face-to-face. Internetul este plin de soldați americani (și nu numai), mai tineri sau mai bătrâni, care îți cer bani la a doua sau a treia discuție.
  5. DONT – Nu te lăsa impresionată prea repede. Online dating este tot dating, așa că ar trebui să decurgă în același ritm. Și nu, să trimiți fotografii sexy sau nud la a doua-treia discuție, nu e dating. E sex online și, la fel ca în viața reală, nu mai vorbim de o relație ci de one-night-stand….sau one-talk-stand.
  6. DO – Fii conștientă că o relație online se construiește în timp, ca orice relație. Mai ales dacă celălalt locuiește în alt oraș sau în altă țară, timpul scurs până la prima întâlnire depinde de la un caz la altul…sau de la o țară la alta. E nevoie de cel puțin o a doua întâlnire – sau de o vacanță împreună – ca să vezi dacă relația are șanse pe termen lung.
  7. DO – Fii conștiență că o relație la distanță – o relație adevărată – e mai dificilă decât o relație normală. Oricât de mult ai vorbi cu celălalt, la telefon sau pe Whatsapp, totdeauna vor fi momente în care unul din voi va avea treabă și nu va putea vorbi. Sau va fi prea obosit, sau va avea o zi proastă. Și nu veți putea sta unul lângă altul pe canapea, la televizor. Așa că încrederea e esențială. La fel și o cască hands-free pentru telefon.

de Fulvia Meiroșu

Citește și:

Povești de dragoste pe Internet: 'Relația noastră de cuplu a început pe Instagram, a continuat în viața reală și la doar un an ne căsătorim'

Care este mai mare greşeală a femeii în relaţia cu bărbatul? Explicația uluitoare a Părintelui Constantin Necula

Cum îți găsesti sufletul pereche pe Internet? Ce trebuie să știi despre site-urile matrimoniale

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex