Cum se curăță tenișii albi?

Cum se curăță tenișii albi?

Tenișii albi, odată achiziționați, devin imediat o nouă sursă de stres. Dacă vrei să afli cum se curăță eficient, va trebui să știi că este foarte importantă grija cu care porți aceste încălțări. Oricât ar fi de calitativă țesătura din denim sau doc din care aceștia sunt confecționați, albul imaculat va fi greu de păstrat dacă noroiul amestecat cu uleiul de la mașină sau praful concentrat adunat din noxele autoturismelor au persistat mai multe zile pe suprafața textilă a tenișilor.

Încălțămintea sport de un alb imaculat aduce o notă de rafinament în orice ținută – chiar și unui costum slim fit modern. Din păcate praful, uzura mersului sau ploaia sunt un dușman de temut al acelui alb impecabil.

Cum se curăță tenișii albi? Iată cum îi faci “ca noi”

  • Să fie impermeabili – dacă materialul este de bună calitate nu va reține moleculele de apă cu noroi. Iar curățarea lor va fi mult mai eficientă. Dacă este un material textil comun se poate folosi un spray protector.
  • Folosește guma de șters (radiera) – petele de murdărie pot fi șterse pur și simplu cu o gumă înmuiată în apă. Apoi se șterg pantofii cu o cârpă umedă.
  • Schimbă șireturile – degeaba îți cureți pantofii sport cei albi iar șireturile rămân gri. Scoate șireturile și curăță murdăria din găuri cu o periuță de dinți mai veche, apoi pune-le într-o soluție de detergent de vase, bicarbonat de sodiu și un strop de înălbitor.
  • Atenție la temperatura cu care spălați tenișii: materialul cauciucat se deformează la temperaturi înalte.
  • Sacrifică o periuță de dinți penru a freca țesătura într-un mod delicat și nu folosi detergent de vase colorat pentru curățarea tenișilor albi. Sunt mari șanse să se imprime pe alb colorantul detergentului de vase.
  • După curățarea temeinică, lasă tenișii afară pe o suprafață aerisită, de preferat direct în lumina soarelui.

Foto: Shutterstock

Citeste și:

Cum să îţi alegi costumul de baie în funcţie de forma corpului

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete si Moda