Cum se curăță mopul pentru a-l face ca nou

Cum se curăță mopul pentru a-l dezinfecta și spăla într-un mod eficient. Ai nevoie de câteva ingrediente-cheie și cât ai bate din palme, mopul tău va arăta ca nou.

Mopul cu care ștergem pardoseala rămâne de cele mai multe ori umed și superficial clătit după ce ne terminăm treaba, transformându-se imediat într-o sursă imensă de bacterii. Din cauza umezelii, franjurile de la mop vor elimina un miros neplăcut și atunci decizia celor mai multe femei este să-l arunce, convinse că mirosul fetid și aspectul murdar nu vor dispărea niciodată.

Cum se curăță mopul pentru a-l face ca nou

Dacă locuiți la curte este bine să știți că mopul cu care se curăță terasa sau veranda nu trebuie să fie același pentru interior. La fel, dacă aveți balcon neînchis la bloc. Mopul pentru interior trebuie să fie doar al casei.

Ingredientele de care ai nevoie pentru a curăța mopul:

  1. Săpun de casă
  2. Bicarbonat
  3. Soluție curățat pe bază de clor (Domestos, etc)

Sigur că după o anumită perioadă de timp mopul trebuie aruncat și înlocuit, dar nu după primele folosiri așa cum obișnuiesc să facă majoritatea gospodinelor. Ideal ar fi ca periodic, mopul să fie curățat și dezinfectat pentru a evita suprainfectarea lui.

Așadar, capătul mopului trebuie spălat temeinic cu săpun de casă, apoi se lasă o oră într-o soluție de apă cu bicarbonat de sodiu. Se clătește bine de câteva ori și se lasă într-un lighean sau găleată cu apă și soluție de curățat de bază de clor. Amestecul de bicarbonat apoi clorul va înlătura mirosul neplăcut și va elimina microbii. 

La final se clătește bine, și nu uitați să folosiți mănuși de cauciuc pentru uz menajer pentru a nu vă afecta unghiile și pielea mâinilor.

Foto: 123rf

Citește și:

Poți scăpa de obsesia pentru curățenie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Familie si casa