Cum scapi de negi, cu tratamente naturiste

cum scapi de negi

cum scapi de negi

Negi (veruci) – o excrescenţă mică, rotundă, nedureroasă, de culoare gri, roz sau chiar roşu şi de consistenţă moale, care apare pe piele din cauza unei dezvoltări anormale a celulelor epidermice. Negi apar, de obicei, spontan. 

Negii (veruci) sunt deosebit de frecvenți la copii de vârstă școlară, dar ele pot apărea la orice vârstă. Ele sunt mai persistente și numeroase la oamenii, care sunt imunodeprimați, cu medicamente cum ar fi azatioprină sau ciclosporină, sau cu infecția cu virusul imunodeficienței umane (HIV). La acești pacienți, verucile nu dispar aproape niciodată  în ciuda tratamentului. Negii sunt, în mod frecvent, tumori necanceroase ale pielii cauzate de infecția cu papilomavirus uman (HPV). Mai mult de 100 de subtipuri de HPV sunt cunoscute.

Negi (veruci). Simptome

  • apariția pe piele a unei excrescenţă mici, rotunde, nedureroase, de culoare gri, roz sau chiar roşu şi de consistenţă moale

Negi (veruci). Cauze

  • diverse tipuri ale virusului papilloma HPV (verucile obişnuite: tipul 2, 4, 1, 3, 27, 29, 57; verucile plate: tipul 3, 10, 28; verucile palmoplantare profunde: tipul 1, 2, 3, 4, 27, 29, 57; hiperplazia epitelială: tipul 13, 32; chisturi: tipul 60)
  • factori de risc în apariţia lor: traumatisme la nivelul pielii, cojirea inexplicabilă a picioarelor (în special vara, când transpiraţia este mai abundentă), mediu de lucru umed- bazinele de înot, măcelăria

Tratament pentru negi (veruci)

Primul gest

  • se acoperă negii cu un bandaj
  • vizită medicală, în vederea stabilirii cauzei

Citește continuarea în Dicționarul medical

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate