Cum scapi de insomnie. 5 trucuri pentru a te odihni mai bine

Programul încărcat pe care ți-l setezi de-a lungul zilei poate deveni extenuant. Abia aștepți să ajungi acasă și să te arunci între așternuturile răcoroase. Dar ce te faci când somnul nu vrea să vină? Îl ademenești! Iată 5 secrete pe care ar trebui să le știi pentru a dormi opt ore:

  1. Mănâncă un mic-dejun consistent

Pentru ca mâncarea să fie digerată este nevoie de timp și energie. Iar în cazul unui prânz târziu, corpului tău îi va lua mult mai mult să digere alimentele.

  1. Păstrează cofeina pentru o dimineață somnoroasă

Cofeina îți rămâne în organism multe ore după ce ai terminat de băut ultima cană de cafea. Pentru a dormi mai mult, elimină doza de cafea înainte de prânz, minimizeaz-o sau încearcă ceaiurile.

  1. O baie lungă îți poate garanta un somn odihnitor

Când extremitățile îți sunt calde, sângele circulă mai bine datorită dilatării vaselor. Astfel, căldura este eliminată, iar temperatura corpului scade. Intri automat în modul de somn. Scufundă-te în cadă cu 45 de minute înainte de a te băga în pat.

  1. Blochează lumina de afară

Orice rază insistentă a lunii sau un iluminator stradal poziționat în dreptul ferestrei tale îți pot strica somnul perfect. Pentru a preveni acest lucru, acoperă ferestra cu o draperie groasă și închisă la culoare.

  1. Include muzica în ritualul tău de culcare

Muzica pe care tu o consideri relaxantă și odihnitoare poate să te ajute să adormi mai ușor. Fă-ți un playlist și folosește un timer, pentru ca melodiile să ruleze singure și să se oprească fără să te mai trezești.

Știm că somnul este o plăcere adevărată a vieții, de aceea trebuie să îl tratăm cu aceeași atenție pe care o acordăm altor lucruri benefice sănătății noastre.

Autor: Mădălina Badea

Sursa foto: shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului