Cum să vă spălați chiloții menstruali de la FemiEko? Iată cateva sfaturi de întreținere

Chiloții menstruali fac parte din categoria produselelor inovatoare create de FemiEko pentru femeile aflate la menstruație. Popularitatea lor este dată de gradul foarte mare de protecție pe care-l oferă chiar și 12 ore, în funcție de fluxul menstrual. Pe lista avantajelor se adaugă și faptul că sunt reutilizabili. Adică îi speli după fiecare utilizare și îi porți din nou. Chiloții menstruali FemiEko se îngrijesc ușor, iar pentru a-i păstra în stare foarte bună cât mai multă vreme e important să respecți câteva indicații. O singură pereche de chiloți poate fi refolosită peste 2 ani de zile, mai exact peste 80 de spălări.

În acest articol vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a purta și curăța corespunzător chiloții absorbanți reutilizabili de la FemiEko, dar și răspunsuri la întrebări frecvente despre chiloții menstruali, ca să elimini orice stres în timpul menstruației. 

Cum speli corect chiloții menstruali pentru a-i menține impecabili timp îndelungat? 

În primul rând, după achiziționare, chiloții menstruali se spală înainte de prima folosire. Clătește-i manual sau bagă-i în mașina de spălat, la un program de rufe delicate, la cel mult 40 de grade Celsius. 

Apoi, după purtare e important să respecți aceste indicații: 

  • Clătește-i în apă rece. După ce ai folosit chiloții menstruali și a venit vremea să-i schimbi, spală-i întotdeauna cu apă rece. Aceasta are capacitatea de a îndepărta petele de sânge de pe orice material textil. Clătește-i până când zona absorbantă este perfect curată, iar apa rămâne limpede. Este foarte important să îi clătești eficient, deoarece sângele se poate întări, și astfel, nu vor fi spălate efient straturile absorbante, ducând astfel la distrugerea lor și mirosuri ulterioare. 

Nu înmuia chiloții în apă rece mai mult de 15 minute.

  • Spală-i manual sau în mașină la cel mult 40 de grade Celsius. După ce i-ai clătit în apă rece, spală chiloții menstruali pur și simplu, ca pe orice altă lenjerie intimă, folosind un detergent fără parfum. E important însă ca temperatura apei să nu depășească 40 de grade Celsius, căci altfel există riscul să se deterioreze. Poți folosi un săculeț pentru lenjerie intimă odată băgați la mașină, deoarece acesta protejează ca țesăturile și materialul să nu fie supuse unei presiuni mari de rotire. Îți recomandăm să folosești un program cu rotații joase. 
  • Nu utiliza înălbitor sau balsam. Spălarea chiloților menstruali se face doar cu detergent, fără balsam sau înălbitor. Aceste produse pot distruge straturile absorbante, dar pot crea și iritații ale pielii.
  • Folosește gelul de curățare a chiloților menstruali de la Femi.Eko. De asemenea, poți apela la gelul de curățare. Acesta este un produs realizat din ingrediente naturale, special conceput pentru produsele de menstruație reutilizabile. Când ești în deplasare, de exemplu, îți va fi foarte util. Pentru a curăța chiloții menstruali, clătește cu apă rece, apoi înmoaie lenjeria în apă caldă pentru a face spălarea mai ușoară, apoi adaugă gelul. Clătește la final până când apa rămâne limpede.
  • Usucă-i în mod natural. După spălare, lasă chiloții menstruali să se usuce liber și poartă o altă pereche de schimb. Evită utilizarea uscătorului de rufe, pentru că poate distruge stratul impermeabil. De asemenea, nu usca chiloții menstruali pe calorifer. Temperaturile peste 40 de grade, fac ca straturile să nu mai fie eficiente în timp. Este important să lași chiloții să se usuce bine, astfel ca straturile să nu fie umede înainte de purtare, pentru că altfel, vor degaja mirosuri și umiditate excesivă, nefiind un mediu propice pentru bacteriile nedorite.
  • Nu îi călca. Chiloții menstruali nu necesită călcare, deoarece poate distruge stratul impermeabil, prin topirea acestuia. 

Chiloții menstruali sunt un produs inovator, sustenabil și economic și pot fi folosiți cel puțin 2 ani, dacă sunt respectate indicațiile de întreținere. Pentru a-i menține în stare foarte bună timp cât mai îndelungat, specialiștii FemiEko vin cu recomandări în ceea ce privește metoda de spălare și uscare a chiloților menstruali, dar și cu câteva trucuri în acest sens. Află mai multe aici

Mă pot păta cu chiloții menstruali? 

Chiloții menstruali de la FemiEko sunt realizați din materiale de cea mai bună calitate și sunt disponibili în mai multe variante, pentru a-ți asigura nivelul de protecție de care ai nevoie. Altfel spus, există chiloți pentru trei tipuri de flux menstrual: lejer, moderat și abundent. Diferența de protecție este dată de straturile de absorbție ale chiloților menstruali, care pot fi mai groase sau mai subțiri, dar și de zona de absorbție, care poate fi jumătate sau completă până la partea din spate a chilotului. Odată ce știi care este fluxul tău menstrual, vei ști și ce modele de chiloți să alegi, dar și cât de des să-i schimbi, astfel încât să nu existe niciun risc să te pătezi. 

Sunt chiloții menstruali confortabili?

Chiloții pentru menstruație FemiEko îți asigură un confort sporit, fără bacterii, fără miros neplăcut și mai ales fără senzația neplăcută de umezeală dată, în general, de absorbantele de unică folosință. La FemiEko găsești o gamă variată de modele din care să alegi ceea ce ți se potrivește. Poți opta pentru chiloți menstruali impermeabili dacă mergi la înot sau la plajă. De asemenea, chiloții menstruali fără cusături sunt ideali atunci când porți haine mulate. Îi găsești în mai multe variante de culori și croieli: normali, stil brazilian sau tanga.

Cu ajutorul chiloților menstruali de la FemiEko menstruația nu va mai fi acea perioadă neplăcută a lunii, când principala grijă era să nu te pătezi. Uită de disconfortul dat de tampoanele sau de absorbantele de unică folosință. Alege chiloții absorbanți reutilizabili: îi porți, îi speli ținând cont de sfaturile de mai sus și te bucuri de protecția lor cât mai mult timp.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial