Cum să transformi orice curte într-o grădină colorată de flori, în 5 pași simpli

Oricine se poate bucura de o grădină frumoasă care să înflorească an de an. Nu e nevoie să fii un expert și nici să depui eforturi supraomenești pentru asta. Tot ce trebuie să faci este să te documentezi puțin și să urmezi acești 5 pași simpli:

  1. Planifică strategic

Trebuie să știi ce flori vei planta în grădina ta, înainte să ajungi în magazin. În caz contrar, înseamnă că nu ți-ai făcut temele și improvizezi, ceea ce nu e bine pentru o grădină reușită. E important să fii informat, pentru că florile se plantează în moduri diferite și au nevoi diferite. O parte se plantează prin semințe, precum este cazul la garoafe și la panseluțe. Ca să plantezi flori precum lalele sau gladiole, ai nevoie de bulbi de flori, iar pentru altele, precum trandafirii, ai nevoie de butași.

Înainte de a planta orice floare în grădină, trebuie să te gândești cum va arăta acea floare la maturitate, astfel încât să se potrivească în designul grădinii, așa cum l-ai gândit tu. De asemenea, va trebui să iei în considerare și ce nevoi are fiecare specie, astfel încât să previi eventuale boli și alte afecțiuni ale plantelor.

Un alt lucru la care ar trebui să te gândești este dacă vrei flori anuale sau perene. Florile perene răsar an de an, deci, odată plantate în grădină, ele vor reveni. Cu toate acestea, florile perene au și o perioadă de înflorire mai scurtă. Florile pe care le plantezi anual au o perioadă de înflorire mai lungă, dar te obligă să muncești în fiecare an la plantarea lor.

  1. Caută locul perfect

E foarte important să alegi atent locul în care vei planta florile. Florile de grădină nu sunt plante extrem de pretențioase, dar nu pot crește în orice condiții. Conform Better Homes & Gardens, unele au nevoie de mai multă lumină, în timp ce altele se dezvoltă mai bine la umbră. Află ce luminozitate preferă fiecare floare pe care vrei să o plantezi. În felul acesta, te vei asigura că grădina ta se va dezvolta repede și armonios de la bun început.

  1. Alege momentul potrivit

Contează foarte mult momentul la care plantezi o floare. Cele mai multe flori nu rezistă foarte bine la temperaturi prea ridicate sau prea scăzute. De-asta e foarte bine să plantezi primăvara, pentru că temperatura e cea potrivită. Există și unele flori, precum cele cu bulbi, care se plantează toamna, însă pentru majoritatea florilor, primăvara e anotimpul potrivit pentru cultivare.

Chiar și așa, nu e suficient doar să aștepți venirea primăverii ca să plantezi. Trebuie să alegi cu grijă momentul potrivit. Nu planta mai devreme de 2 săptămâni de la ultimul îngheț și așteaptă ca temperatura de afară să se stabilizeze peste 0 grade. Astfel, te asiguri că florile tale nu vor fi afectate de frig și că se vor putea dezvolta în mod armonios.

  1. Plantează cu grijă

Semințele de flori se plantează, de regulă, aproape de suprafață, la o adâncime de 0,6 cm. Cu toate acestea, e bine să verifici specificațiile fiecărei specii înainte de a o planta, pentru că adâncimea poate să difere în unele cazuri. Florile din bulbi se plantează toamna, cu cel puțin 6-7 săptămâni înainte de primul îngheț. Ca regulă, plantează bulbii mari la 20 de cm adâncime și bulbii mici la 12-13 cm adâncime.

Florile din butași, cum sunt trandafirii, se cultivă prin înmulțire vegetativă, denumită și rizogeneză. Florile din butași sunt plante care generează rădăcini în prezența umidității, lucru care permite unei tulpini rupte să creeze o nouă plantă. Unul din marile avantaje ale acestei practici este că noua plantă va avea același cod genetic cu planta mamă, deci știi exact cum vor arăta trandafirii pe care îi plantezi.

  1. Îngrijește florile

Dacă vrei să te bucuri de o grădină sănătoasă, trebuie să ai grijă de florile pe care le cultivi. Trebuie să le uzi frecvent, să le rupi frunzele uscate și să elimini buruienile din preajma lor. Unele flori, cum sunt trandafirii, sunt sensibile la boli și afecțiuni, din care multe pot fi prevenite, dacă te documentezi din timp. Același lucru este valabil și pentru restul florilor din grădina ta. Cu cât știi mai multe despre ele, cu atât mai ușor îți va fi să le previi îmbolnăvirea.

Dacă ești pasionat de flori și vrei să ai o grădină colorată sau un balcon plin de viață, plantează petunii, panseluțe sau, de ce nu, margarete ori crini imperiali!

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse