Cum să transformi grădina într-un spațiu de socializare: 5 produse necesare
Spațiul verde din jurul casei poate deveni o zonă de socializare, unde să petreci alături de familie și prieteni. Dacă vrei să începi un proiect de amenajare a grădinii, pentru petreceri în aer liber, iată care sunt cele mai importante articole pe care trebuie să le achiziționezi:
Mobilier de grădină confortabil
Alegerea mobilierului de grădină reprezintă o provocare, datorită varietății de modele disponibile, dar și o oportunitate de a transforma curtea din spatele casei într-un spațiu de socializare, confortabil și agreabil. Achiziționează un set de canapele exterioare sau o masă cu scaune din ratan. Alege piese rezistente la intemperii și ușor de întreținut. Cumpără materiale de construcții de la Dedeman cu CardAvantaj, pentru a beneficia de rate fără dobândă* la articolele și accesoriile necesare pentru proiectele DIY de amenajare a unei zone de servit masa în aer liber.
Alege mobilier care se potrivește cu stilul grădinii tale și cu restul decorului exterior. De exemplu, mobilierul din ratan sau lemn se potrivește bine cu grădini tradiționale, în timp ce piesele moderne din metal sau textil pot fi ideale pentru grădini contemporane. Evită compromisurile când achiziționezi articole pentru casă i grădină, deoarece ai nevoie de produse de calitate, care să reziste în timp.
Grătar sau bucătărie exterioară
Achiziționează echipamentul potrivit pentru gătit în aer liber, ca să te bucuri de o experiență plăcută și sigură. Pe piață există o varietate de grătare și bucătării exterioare, de la cele simple, mobile, până la cele complexe, cu accesorii multiple. În funcție de nevoile tale și bugetul disponibil, poți opta pentru un grătar pe gaz, pe cărbuni sau electric, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Un grătar pe gaz se încălzește rapid și permite controlul temperaturii, unul pe cărbuni adaugă o aromă unică mâncărurilor, iar unul electric este ușor de utilizat și de curățat.
Încălzitor sau focar de exterior
Poți alege încălzitoare pe gaz sau electrice, focare de exterior cu lemne sau pe gaz. Încălzitoarele pe gaz sunt populare pentru că oferă o căldură instantanee și puternică, dar necesită o alimentare constantă cu gaz. Încălzitoarele electrice, pe de altă parte, sunt mai ușor de instalat și de întreținut, dar pot consuma mai multă energie. Focarele de exterior cu lemne oferă o atmosferă rustică inegalabilă, însă necesită un stoc constant de lemne și curățare regulată. Opțiunile pe gaz sunt ușor de folosit, dar necesită o sursă de gaz.
Iluminat ambiental
Ia în considerare lumini de tip „string lights' sau lămpi solare pentru grădină. Nu uita că iluminatul ambiental trebuie să creeze o atmosferă plăcută și relaxantă, mai ales pentru petrecerile în aer liber. Alege opțiuni care sunt atât decorative, cât și funcționale. Dintre tipurile de iluminat ambiental, luminile LED pentru grădină sunt printre cele mai populare opțiuni datorită duratei lor de viață lungi și eficienței energetice. Felinarele adaugă un farmec rustic și pot fi ușor mutat în funcție de nevoie. Proiectoarele sunt ideale pentru iluminarea unor zone mari sau a unor elemente specifice din grădină, iar becurile solare sunt prietenoase cu mediul și nu necesită instalare electrică. Nu în ultimul rând, luminile subacvatice pentru piscine sau iazuri crează un efect spectaculos, mai ales în timpul nopții.
Spațiu verde și decorativ
Folosește perne decorative pentru mobilier, covorașe exterioare, aranjamente ornamentale. Cu imaginație și creativitate, vei reuși să dai personalitate grădinii și să o transformi într-un spațiu vesel, primitor, ca o zi de vacanță. Împarte grădina pe tipuri de plante: gazon, straturi de flori, copaci, arbuști, chiar o mică grădină de legume. Instalează sculpturi de grădină și fântâni decorative, care dau un plus de farmec și o notă exotică.
Ia în considerare sugestiile prezentate și realizează o listă cu produsele necesare pentru amenajarea grădinii tale într-un spațiu pentru barbecue, seri de relaxare și distracție, Cu ajutorul achizițiilor în rate fără dobândă*, vei reuși să cumperi tot ce-ți trebuie, iar curtea casei va deveni locul preferat de petrecere a timpului liber!
*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.