Cum să te motivezi să faci sport. Soluții și trucuri utile

Cum să te motivezi să faci sport

Nici nu mai ții minte de câte ori ți-ai făcut abonament la sală și ai ajuns doar o dată sau de două ori într-o lună, deși visai să mergi de trei ori pe săptămână. Sau de câte ori ți-ai cumpărat aparate de fitness pentru acasă și au eșuat lamentabil pe post de cuier pentru haine sau pline de praf pe sub un pat. 

Înțelegi perfect importanța sportului în viața ta și chiar ți-ai dori să îți intre în obiceiurile zilnice, doar că puterea voinței și disciplina riguroasă nu sunt tocmai punctele tale forte. Ce e de făcut în acest caz? Folosește-te de trucuri și de soluții la îndemână, dar eficiente, care să te ajute, în primul rând să îți creezi reflexul de a face sport. Apoi, odată obiceiul dobândit, îți va fi mult mai simplu să îl respecți. 

Iată câteva lucruri pe care le poți face și care te vor ajuta să îți fie mult mai simplă practicarea sportului:

Alege echipamentul potrivit

Și nu doar potrivit, ci și un echipament care să îți placă foarte mult. Fie că sunt tenisi sport, tricouri din materiale inteligente sau pantaloni perfecți pentru a practica tipul de sport pe care îl alegi, este foarte important ca în afară de a fi de calitate să arate și suficient de atrăgător încât să te bucure să le porți. Chiar dacă pare frivolă abordarea, va face bine la moral și te va menține motivată mai mult timp. 

Dacă echipamentul pe care ți-l dorești este prea scump pentru bugetul pe care îl ai, nu dispera: cumpără doar o parte din el și la primele reduceri semnificative îți poți achiziționa și de îți lipsește. Important este să fie de calitate și să îți și placă felul în care arată și îți vine.

Practică o formă de sport care îți place

Dacă nu reușești niciodată să mergi la sală când îți propui și aproape nu mai speri că vei putea să te ții de o astfel de activitate, poate este momentul să vezi motivul pentru care se întâmplă asta. Cel mai probabil nu este o formă de mișcare potrivită pentru tine, așa că gândește-te la altceva. 

Poate îți place să joci tenis, sau să faci jogging sau pur și simplu să mergi pe jos. Ia în calcul forma de mișcare preferată și încearcă să o transformi în rutină. Pe lângă faptul că este sănătos să faci un tip de sport care îți place, mișcarea va contribui zilnic la starea ta generală de bine, așa că este foarte important să nu o faci doar pentru că trebuie, ci pentru că te bucură. 

Găsește pe cineva cu care să faci sport

O prietenă, iubitul sau soțul tău, o vecină din bloc sau o colegă de birou sunt toate variante potrivite când vrei să faci mișcare. Când te antrenezi cu cineva ești mai motivat, ai cu cine să intri în competiții constructive și are cine te susțină când ești pe cale să renunți.

În plus, pe lângă partea de mișcare în sine, faptul că practici un sport împreună cu cineva are și alte beneficii. Socializezi și înveți să interacționezi și în alte moduri cu oamenii, ai cu cine să empatizezi atunci când este greu și faptul că faci sport și că te simți bine în pielea ta este doar o piesă din puzzle-ul sănătate, stare de bine, stimă de sine crescută. 

Să faci sport nu este nici pe departe complicat și depinde doar de tine să îl transformi dintr-o corvoadă într-o adevărată plăcere, așa că urmează sfaturile noastre și ne vedem pe teren. 

Material realizat cu sprijinul partenerului hervis.ro

Sursă foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sport si sanatate