Cum să te bucuri de frumusețile țării și să faci și mișcare, în același timp: 4 sfaturi practice

Cum să te bucuri de frumusețile țării și să faci și mișcare, în același timp: 4 sfaturi practice

Ce mod mai bun să îmbini utilul cu plăcutul decât să alegi o vacanță activă, dar în care să vizitezi totodată frumusețile țării? Astfel, îți vei menține o condiție fizică bună, importantă pentru sănătatea pe termen lung, și vei avea parte de un concediu memorabil.

În plus, dacă alegi un traseu ceva mai dificil sau mai puțin accesibil, te vei bucura de acea satisfacție minunată, pe care o simți atunci când îți depășești limitele. Un astfel de „concediu activ' presupune să ții cont totuși de câteva aspecte, ca să se ridice la înălțimea așteptărilor. Uite câteva sfaturi pe care ar fi bine să le urmezi:

  1. Echipează-te corespunzător

În primul rând, echipamentul are un rol protector împotriva accidentărilor, în special încălțămintea. Cu încălțămintea potrivită, te asiguri că nu aluneci, de exemplu, dar nici că nu vei face repede bătături, după o plimbare mai lungă sau după o drumeție. Protecția împotriva frigului sau, din contră, a soarelui, e și ea importantă, iar aici intervine îmbrăcămintea aleasă atent în funcție de temperatură. În plus, e important să alegi haine sport, cât mai lejere, așa cum sunt acestea, ca să nu te incomodeze nici măcar după ore întregi de mers pe jos. Iar dacă ești îmbrăcată confortabil, vei putea face mult mai multe activități, chiar dacă nu au fost planificate.

  1. Alege cu grijă ce și cât mănânci

De multe ori, în vacanțe suntem tentate de tot felul de bunătăți. Însă acestea îți pot sabota o vacanță activă. O masă bogată îți va răpi din energie și te va lăsa mai degrabă letargică, fără prea mult chef de explorat. Pe de altă parte, e nevoie să mănânci suficient de consistent, ca să nu ți se facă foame din două în două ore. Eventual, ai putea lua cu tine câteva gustări sănătoase, cum ar fi batoane cu cereale și semințe sau fructe.

  1. Începe de dimineață

În vacanță, suntem tentate să ne răsfățăm cu un somn lung și să evităm să ne trezim devreme. Însă astfel ai putea pierde anumite activități; după apus, oportunitățile pentru activități fizice se restrâng considerabil, așa că încearcă să te bucuri de cât mai multă lumină naturală posibil. În plus, dacă dormi prea multe ore, nu te vei trezi deloc energică și nu vei avea chef de nimic dimineața. Totodată, să nu uităm că peisajele sunt deseori transformate la lumina răsăritului, așa că ar putea fi o idee bună ca cel puțin într-o zi să faci o plimbare la răsărit, așa cum recomandă și rd.com.

  1. Găsește echilibrul între făcut fotografii și admirat peisaje

Atunci când suntem puse în fața unei priveliști minunate, putem avea uneori tendința să o fotografiem mai mult decât e necesar. Dacă privești însă prea mult natura prin intermediul camerei foto sau al telefonului, vei pierde mare parte din experiența de a fi prezentă acolo. Însă nici opusul nu e de dorit: nu vrei să pleci dintr-un loc minunat fără o fotografie reprezentativă, ca să îți poți aduce aminte peste ani de locul vizitat.

  1. Nu face exces de zel

Când pleci de acasă cu gândul la o vacanță activă, în care integrezi atât frumusețile naturii, cât și activitatea fizică, e posibil să îți stabilești obiective prea solicitante. Nu încerca să îndeși prea multe activități în programul zilnic, altfel nu te vei bucura la fel de mult de vacanță. În plus, dacă faci prea mult efort fizic în primele zile, te vei alege cu o febră musculară care te va deranja în restul concediului. Așa că e mai bine să încerci să găsești un echilibru între activitate și relaxare.

(P) Articol realizat in parteneriat cu Hervis.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse