Cum să soliciți un credit pentru nevoi personale? Online sau offline

Un credit de nevoi personale vă permite să obțineți banii de care aveți nevoie în cazul unor cheltuieli neprevăzute sau pur și simplu pentru a avea bani în plus la îndemână. 

Puteți solicita un credit personal online, de la Birou Credite Rapide de exemplu sau offline. Cu toate acestea, este important să comparați ofertele de la diferiți creditori pentru a găsi cea mai bună opțiune pentru nevoile dumneavoastră. Atunci când solicitați împrumutul online, puteți obține o decizie în termen de câteva ore. Pe de cealaltă parte, nu toate instituțiile din spațiul online sunt sigure. 

Așadar, cum e mai bine să procedăm dacă dorim să obținem un credit de nevoi personale? Offline sau online? 

Articolul prezintă ce este un credit de nevoi personale, acordat online, care sunt caracteristicile acestor împrumuturi, dar și ce avantaje și dezavantaje au ambele variante. 

Ce sunt creditele de nevoi personale online?

Creditele de nevoi personale online sunt împrumuturile pe care le puteți solicita și primi în întregime online. Acest lucru înseamnă că puteți finaliza întregul proces fără a fi nevoit să vă părăsiți casa sau să interacționați cu un ofițer de credite financiare în persoană.

Creditele de nevoi personale online sunt o modalitate simplă, rapidă și convenabilă de a obține banii de care aveți nevoie, atunci când aveți nevoie de ei. De obicei, puteți primi răspunsul la solicitarea dumneavoastră în termen de numai câteva ore. 

Creditele de nevoi personale online sunt, de obicei, negarantate, ceea ce înseamnă că nu trebuie să oferiți garanții pentru a obține suma solicitată. Acest lucru le face o opțiune excelentă dacă aveți nevoie de bani, dar nu aveți bunuri pe care să le folosiți ca și garanție.

Caracteristicile creditelor online

 • Un credit de nevoi personale, solicitat online, poate fi obținut în termen foarte scurt (câteva ore) 
 • Un credit de nevoi personale online este, de obicei, negarantat
 • Un credit de nevoi personale online se acordă, de obicei, cu minim de acte necesare: fluturaș de salariu, act de identitate, extras de cont
 • Un credit de nevoi personale online se acordă prin completarea cererii online, nu este nevoie de nicio deplasare fizică
 • După aprobare și semnarea contractului, suma solicitată este virată în aceeași zi direct în contul dumneavoastră bancar

Comparație între creditele online și cele contractate offline

Creditele offline pot lua ceva timp pentru a se acorda, în timp ce creditele online sunt disponibile mai rapid. Un credit de nevoi personale offline necesită, de obicei, o serie de documente și informații în plus pentru a vă putea oferi suma solicitată, în timp ce creditele online necesită, de obicei, un număr minim de informații, iar timpul de acordare poate fi, în unele cazuri, de numai câteva ore. 

Dar procesul de acordare a unui credit de nevoi personale, atât offline, cât și online, urmează pași de verificare riguroși. Solicitarea unui credit de nevoi personale online nu înseamnă eliminarea verificărilor. Situația dumneavoastră financiară, ca de exemplu nivelul veniturilor va fi analizată înainte de acordarea creditului. În cazul unor instituții, un istoric negativ de creditare nu va influența acordarea un credit de nevoi personale în prezent. De exemplu, la Birou Credite Rapide, orice solicitare pentru un credit de nevoi personale este analizată fără să fie influențată de istoricul negativ al unui alt credit de nevoie personale, contractat în trecut. 

Avantajele și dezavantajele creditelor online vs. offline

Avantaje credit de nevoi personale ONLINE:

 • acordare rapidă
 • Minim de documente necesare
 • Zero drumuri și deplasări fizice
 • Virarea sumei solicitate direct în cont 

Dezavantaje credit de nevoi personale ONLINE:

 • un credit de nevoi personale online poate fi obiectul unei fraude 
 • necesitatea verificării instituției pentru a vă asigura că este un partener serios și de încredere

Avantaje credit de nevoi personale OFFLINE:

 • este mai simplu să verificați instituția financiară 
 • creditul offline vă poate oferi o rată a dobânzii mai mică

Dezavantaje credit OFFLINE:

 • evaluarea durează, de obicei, câteva zile de la momentul depunerii solicitării
 • Este nevoie, în unele cazuri, de deschiderea unui cont bancar în cadrul instituției emitente
 • Plata ratelor, în unele cazuri, se poate efectua
 • Pot fi necesare documente, copii și alte acte în original 

În general, creditele online sunt mai convenabile și mai rapide decât creditele offline. Totuși, creditul offline este mai ușor de accesat pentru persoanele care nu sunt familiarizate cu instrumentele digitale și cu mecanismele de transmitere a datelor online, sau de achitare a ratelor online. Dar dacă accesarea creditului și achitarea ratelor prin sistemul online vă este la îndemână, un credit de nevoi personale online poate fi o opțiune cu mult mai puține bătăi de cap, așa cum ar putea fi deplasarea fizică atât pentru solicitarea creditului, cât și efectuarea plății ratelor lunare. 

Indiferent că optați pentru offline sau online, cel mai important este ca înainte de a solicita un credit de nevoi personale, să vă asigurați că înțelegeți condițiile de creditare și că produsul financiar este potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial