Cum să scapi de punctele negre prin câteva gesturi simple

Atunci când în foliculii pilosebacei se acumulează o cantitate mare de sebum, de celule moarte şi de bacterii, iau naştere comedoanele deschise, cunoscute în limbaj popular drept puncte negre. Deşi nu reprezintă o problemă majoră de sănătate, pentru multe persoane comedoanele reprezintă o problemă de natură estetică, ce le creează serioase complexe. Dacă te confrunţi şi tu cu punctele negre, încearcă să respecţi recomandările pe care ţi le vom oferi în cele ce urmează.

puncte negre, comedoane

Câteva gesturi simple care vor trebui să devină rutină, renunţarea la obiceiurile proaste şi câteva tehnici de camuflaj vor fi suficiente pentru a te scăpa de complexe. Însă cel mai important este ca, înainte de a întreprinde orice acţiune pe cont propriu împotriva punctelor negre, să consulţi un medic dermatolog şi să ţii cont de recomandările acestuia.

Gesturi de rutină care te scapă de punctele negre

Rutina cotidiană pe care va trebui s-o adopţi în scopul curăţării pielii şi eliminării punctelor negre vizează:

Ştergerea feţei o dată sau de două ori pe zi cu o loţiune de curăţare blândă. Aceasta are rolul de a îndepărta impurităţile, curăţând epiderma în profunzime fără a o agresa;

Curăţarea pielii cu o loţiune astringentă, al cărui rol este acela de a închide porii;

Aplicarea unui tratament sau a unui ser antibacterian sau antiinflamator pe bază de acid salicilic, acid retinoic sau zinc;

Aplicarea unui tratament profesionist la un cabinet dermato-cosmetic, o dată pe lună. Este de preferat să apelezi la cabinetele unde tratamentele sunt realizate de medici dermatologi, şi nu de cosmeticiene.

Obiceiuri la care va trebui să renunţi dacă vrei să scapi de punctele negre

Cel mai important aspect de care trebuie să ţii cont dacă vrei ca punctele negre să nu-ţi mai dea bătăi de cap este renunţarea la extragerea manuală a comedoanelor la tine acasă. Această acţiune duce adesea la apariţia de coşurilor. În general, cele mai multe persoane care adoptă această practică nu stăpânesc nici tehnica necesară, nici regulile de igienă necesare extragerii fără riscuri a comedoanelor.

De asemenea, evită să foloseşti săpunurile sau produse pe bază de alcool, întrucât acestea sunt foarte agresive cu pielea şi aşa extrem de sensibilă.

Trucuri de make-up pentru camuflarea comedoanelor

Ideal ar fi să nu-ţi încarci tenul cu produse de make-up, care, de regulă, fac mai mult rău decât bine pielii sensibile. Dacă totuşi eşti foarte complexată de aspectul pielii tale şi ţii morţiş să maschezi punctele negre, apelează la un stick corector şi la fondul de ten.

În situaţia în care consimţi totuşi să nu-ţi acoperi zonele cu probleme cu produse cosmetice, poţi apela la unul dintre cel mai des folosite trucuri – distragerea atenţiei. Poţi abate atenţia de la zonele invadate de puncte negre către ochi cu ajutorul unui make-up elaborat al acestora. De asemenea, un machiaj al buzelor care să te ajute să obţii nişte buze pline şi senzuale va reuşi cu succes să distragă atenţia de la zonele acoperite de puncte negre.

Nu uita însă că, la intervale regulate de timp, se impune controlul medical dermatologic.

 

Autor: Oana Anghel

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete