Cum să reglezi scaunul ergonomic pentru a preveni durerile de spate?

Mulți oameni petrec ore întregi la birou, iar acest lucru poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății dacă nu se organizează corect. Un element esențial al oricărui birou, sau al oricărui birou de acasă, este ca scaunul ergonomic să fie pregătit pentru a proteja spatele.

Este primordial să alegi scaunul potrivit atunci când vine vorba de achiziționarea unui scaun pentru spațiul de lucru, de preferință cu curbe ale coloanei vertebrale care să se adapteze la corpul tău și cu înălțime reglabilă, scrie Spine Health.

Cele mai multe scaune de birou îți permit să îi reglezi înălțimea, ceea ce este important să fie corect înainte de a începe să lucrezi în timp ce stai pe scaun. Acest lucru este necesar, deoarece ar trebui adaptat astfel încât să te asiguri că picioarele sunt așezate pe podea sau pe un suport pentru picioare, cu coapsele paralele cu podeaua.

De asemenea, ar trebui să reglezi cotierele scaunului, dacă acesta are cotiere, pentru a te asigura că brațele tale cad pe cotiere atunci când umerii sunt relaxați. Brațele ar trebui să fie drepte, cu încheieturile drepte și mâinile la nivelul cotului sau sub nivelul acestuia.

Merită să investești într-un scaun care are cotiere, deoarece astfel vei reduce presiunea asupra brațelor și vei putea scrie mai confortabil.

Scaunul ergonomic și înălțimea potrivită

Înălțimea corectă a scaunului trebuie să permită nu numai ca picioarele să atingă podeaua sau un suport pentru picioare, așa cum am menționat anterior, ci și să se adapteze la ecran. Monitorul ar trebui să fie la o distanță de cel puțin un braț, iar ochii ar trebui să fie la același nivel cu partea superioară a ecranului.

Acest lucru te ajută să nu ai dureri de gât din cauza scaunului și, de asemenea, va reduce impactul luminii albastre de pe ecran care îți afectează vederea. De asemenea, biroul trebuie să fie confortabil pentru a lucra și să aibă înălțimea potrivită, la fel ca scaunul.

Dacă biroul este prea jos și nu oferă spațiu pentru genunchi, adăugă mici înălțătoare sub picioarele biroului sau, dacă este prea jos, folosește un suport pentru picioare și ridică înălțimea scaunului.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse