Cum să oprești secrețiile nazale apelând la remedii casnice?

Ni se întâmplă tuturor să ne curgă uneori nasul, aceasta fiind o afecțiune cu care ne putem descurca cu ușurință acasă.

Există câteva motive pentru care s-ar putea să se întâmple asta. Cea mai frecventă este o infecție virală a sinusurilor, de obicei răceala obișnuită. În alte cazuri, secrețiile nazale pot fi cauzate de alergii sau alte cauze.

Dacă preferați să folosiți remedii naturale, există o mulțime de opțiuni care vă pot ajuta. Explorați următoarele tratamente la domiciliu pentru a vedea dacă funcționează pentru dumneavoastră.

Lichide. Consumul de lichide atunci când vă curge nasul poate fi de ajutor dacă aveți și simptome de congestie nazală.

Acest lucru vă asigură că mucusul din sinusurile dumneavoastră se diluează până la o consistență curgătoare și este ușor de expulzat. În caz contrar, poate fi gros și lipicios, ceea ce congestionează și mai mult nasul. Evitați băuturile care deshidratează, precum cafeaua și băuturile alcoolice.

Ceaiuri calde. Pe de altă parte, băuturile calde precum ceaiul pot fi uneori mai utile decât cele reci. Acest lucru se datorează căldurii și aburului lor, care ajută la deschiderea și descongestionarea căilor respiratorii.

Anumite ceaiuri de plante pot conține ierburi care sunt decongestionante. Căutați ceaiuri care conțin plante antiinflamatoare și antihistaminice, cum ar fi mușețel, ghimbir, mentă sau urzică. Faceți o ceașcă de ceai fierbinte din plante (de preferință fără cofeină) și inspirați aburul înainte de a bea. Durerile de gât însoțesc adesea secrețiile nazale, consumul de ceai fierbinte din plante poate ajuta și la calmarea durerii în gât.

Abur facial. Inhalarea aburului fierbinte s-a dovedit a ajuta la tratarea unei rinite. Un studiu din 2015 al persoanelor cu răceală obișnuită a dovedit că utilizarea inhalării cu abur a fost destul de eficientă. A redus timpul de recuperare a bolii cu aproximativ o săptămână.

Iată cum:

  • Încălziți apă curată într-o oală curată pe aragaz. Încălziți-l suficient, astfel încât să se creeze abur – NU-L lăsați să fiarbă.
  • Așezați fața deasupra aburului timp de 20 până la 30 de minute la un moment dat. Respirați adânc prin nas. Fă pauze dacă fața ta se încălzește prea tare.
  • Suflați nasul după aceea pentru a scăpa de mucus.
  • Dacă doriți, adăugați câteva picături de uleiuri esențiale decongestionante în apa de aburi a feței. Aproximativ două picături sunt suficiente.
  • Uleiurile de eucalipt, menta, pin, rozmarin, salvie, mentă, arbore de ceai (melaleuca) și uleiuri de cimbru sunt opțiuni excelente. Compușii din aceste plante (cum ar fi mentolul și timolul) se găsesc și la mulți decongestionanți fără prescripție medicală.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate