Cum să fii fericită la locul de muncă

Cum să fii fericită la locul de muncă

Îți petreci mare parte din zi la locul de muncă, iar problemele de care te lovești n-ar trebui să îți afecteze restul timpului. Dacă te simți stresată sau sub presiune, poți încerca să faci câteva lucruri noi pentru a uita de griji chiar și în timpul programului.

Nu uita că ai întotdeauna alternative

În primul rând, trebuie să știi să-ți evaluezi foarte bine abilitățile, dar și ceea ce îți oferă angajatorul. Dacă nu mai simți nicio motivație la actualul job, nu trebuie să îți petreci întreaga viață într-un loc nociv pentru dezvoltarea ta. Piața muncii îți oferă întotdeauna alternative, există tot mai multe oportunități. Multinaționalele, cu spații de birouri moderne și tot felul de facilități pentru angajați, sunt în continuă căutare de talente.

Așa că, dacă actualul loc de muncă nu îți mai aduce satisfacții, nu trebuie decât să începi să trimiți CV-uri, să aplici la pozițiile libere și să mergi la interviuri.

Alege să fii fericită

Te temi de neprevăzut și de noile începuturi, nu este nicio problemă. Fericirea este de cele mai multe ori o alegere, așa că n-ai altceva de făcut decât să începi să fii fericită la serviciu. Ușor de zis, greu de pus în practică, vei spune. Încearcă să gândești pozitiv totuși, concentrează-te asupra aspectelor care îți fac plăcere la locul de muncă, caută compania colegilor alături de care te simți cel mai în largul tău.

Ai putea spune că nu are ce să-ți placă la actualul job, dar vezi partea plină a paharului. Gândește-te la proiectele care te-au entuziasmat și caută altele asemănătoare în care să te implici.

Dezvoltă-te profesional și cere feedback

Tu vei avea cel mai mult de câștigat de pe urma experienței profesionale pe care o acumulezi. Dezvoltă-te, dă din coate și încearcă să ai întotdeauna o atitudine pozitivă față de activitatea pe care o ai. Vezi la ce cursuri te poți înscrie pentru a deveni un profesionist desăvârșit. În general, acestea îți vor fi plătite de firma la care lucrezi.

Informația e putere, așa că află întotdeauna printre primii care sunt noile direcții în care se îndreaptă compania din care faci parte. Nu ezita să le ceri părerea șefilor despre activitatea ta. Feedback-ul, fie el pozitiv sau negativ, te va motiva. Este esențial să știi întotdeauna la ce nivel te afli și cât de apreciată ești.

Evită bârfele, fă-ți prieteni noi

Încearcă pe cât posibil să nu te implici în conversații negative sau bârfe și evită oamenii cu o atitudine ostilă. Indiferent cât de bine te simți într-o zi, întâlnirea cu un coleg care se plânge tot timpul îți poate afecta randamentul. Ferește-te de conflicte, dacă nu ești antrenată pentru așa ceva.

Dacă pentru unii micile altercații sunt ceva horror, pentru alții acestea pot avea și o latură constructivă. Așa că o mică ceartă nu strică niciodată și te-ar putea ajuta să-ți îndeplinești mai bine atribuțiile sau ți-ar putea schimba viziunea.

Un ultim sfat ar fi acela să cauți să te împrietenești cu cei alături de care lucrezi. Doar îți petreci mare parte din timp împreună cu ei. Cu siguranță vei fi mai fericită, iar ziua de muncă ți se va părea mai scurtă, când știi că vei sta cel puțin opt ore pe zi cu cea mai bună prietenă în preajma ta.  

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Liviu Tudor

Sursa foto: pexels.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera