Cum să faci cele mai bune vinete cu roșii. O rețetă de post, simplă, dar delicioasă

vinete-cu-rosii

Am intrat de ceva vreme în perioada Postului Crăciunului, iar creștinii s-au obișnuit deja cu alimentele de post. Dacă te-ai plictisit însă de meniul tău zilnic, dar nu mai idei bune de rețete de post, îți propunem astăzi un preparat original și delicios.

Se prepară foarte ușor, este gustos, sățios, dar și foarte sănătos. Persoanele care nu țin post, pot adauga cașcaval pentru un plus de gust. Iată cât de ușor se prepară această rețetă potrivit sanatatea.com.

Ingrediente:

  • 3 vinete mari
  • 500 g roşii
  • 80 ml supă de legume
  • 350 g caşcaval vegetal sau brânză vegetală
  • 4 căţei usturoi, pisaţi
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Spală vinetele, după care îndepărtează cotoarele. Apoi, le tai rondele, condimentezi cu sare şi le laşi la scurs 30 de minute. Încingi puţin ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă şi le prăjeşti după ce le-ai presat uşor ca să scurgi amăreala din ele. Le scoţi pe şervete absorbante, pentru eliminarea surplusului de grăsime. După care, le pui într-o tavă termorezistentă și le condimentezi cu sare, dacă mai vrei, şi cu piper, sau alte condimente după gust. Descojeşti roşiile, trecând uşor partea netăioasă a cuţitului peste pieliţă, apoi scoţi pieliţa şi le pui într-un vas şi le dai la blender.

Torni sucul de roşii, amestecat cu usturoiul şi supa de legume peste rondelele de vinete aşezate în straturi, în tavă. Razi caşcavalul şi presari peste vinete. Introduci tava la cuptor 20 de minute. Serveşti vinetele calde.

Poftă bună!

Citește și:

Salata libaneză de vinete – Reţetă de post

Pilaf cu cocos și vinete

Vinete la cuptor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare