Cum să devii influencer în cinci pași simpli

Cum să devii influencer în cinci pași simpli

În 2018, brandurile au cheltuit 5,67 miliarde de dolari pentru influencer marketing, iar anul acesta suma preconizată este de 8 miliarde de dolari. Drept urmare, a fi influencer este o activitate care îți poate aduce profituri importante, mai ales dacă știi cum să te poziționezi pe piață și să atragi brandurile către tine.

1. Alege o nișă de care ești pasionat

Pentru a deveni influencer pe Instagram, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să alegi o nișă care să se potrivească personalității tale, ceva de care ești pasionat, despre care ai câteva cunoștințe și dorința de a descoperi mai multe. Poți alege să te faci remarcat pentru cunoștințele despre parfumuri, pentru pasiunea pentru modă, pentru hobbyurile inedite sau pentru poveștile din călătorii.

Indiferent de domeniul pe care îl alegi, ca să fii un adevărat influencer pe Instagram, este important să ai postări regulate și consistente. De aceea, este esențial să alegi nișa potrivită, deoarece vei pierde destul de mult timp documentându-te pentru a face o postare despre un anumit subiect.

2. Creează o descriere a profilului care să capteze atenția

Odată ce te-ai hotărât asupra nișei, următorul pas este să îți aranjezi contul de Instagram. În primul rând, trebuie să scrii o descriere a profilului care să capteze imediat atenția oamenilor. Aceasta ar trebui să vorbească despre tine într-un mod în care să le stârnească curiozitatea vizitatorilor. Descrierea este unul dintre primele lucruri pe care un brand sau un potențial urmăritor îl vor vedea atunci când îți vizitează profilul. 

3. Spune-ți povestea

Chiar dacă Instagram este o platformă care are în centru fotografiile, cuvintele sunt la fel de importante, mai ales dacă vrei să fii influencer. Descrierea pe care o pui pozelor tale este la fel de importantă ca imaginile distribuite. Folosește-te de fotografii pentru a-ți spune povestea și pentru a te conecta la un nivel emoțional cu cei care te urmăresc.

Este important să le oferi suficiente motive pentru a avea încredere în tine, astfel încât să revină pe profilul tău. Atunci când postezi pe Instagram, este esențial să fii autentic, pentru că falsitatea este aspru criticată de către internauți.

4. Creează-ți propriul stil

Pentru a deveni influencer pe Instagram, nu este suficient doar să publici fotografii, ci trebuie să ai un stil propriu, recognoscibil. E drept că pozele pe care le publici trebuie să fie cât mai plăcute vizual, însă ele ar trebui să urmeze o temă, astfel încât să le poți recunoaște din mulțime.

Cei mai mulți influenceri de pe Instagram au un stil particular de a edita fotografiile. Pentru a obține cele mai bune rezultate, asigură-te că faci fotografii la rezoluții înalte și într-o lumină potrivită, astfel încât să nu își piardă din caracteristici atunci când le editezi.

5. Publică cu regularitate

Să fii influencer pe Instagram nu este un statut pe care îl obții peste noapte. Din contră, e vorba de multă muncă și determinare. A publica regulat este o condiție esențială, dacă vrei să devii cunoscut în mediul online. Cei mai mulți influenceri de pe Instagram fac postări zilnice, unii dintre ei chiar de mai multe ori pe zi.

Atunci când decizi cât de activ vei fi pe Instagram, este bine să te gândești în perspectivă. Dacă îți setezi obiective nerealiste, imaginea ta în mediul online va avea de suferit, pentru că, dacă îi obișnuiești cu o anumită rutină pe cei care te urmăresc, odată ce nu o vei mai respecta, sunt șanse mari să îți pierzi din fani.

Înainte de a începe să creezi conținut și să îl publici pe platforma socială, trebuie să îți cunoști audiența, astfel încât să poți crea legături cu cei care te urmăresc.

Material realizat cu sprijinul elefant.md

Sursă foto: BublikHaus/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse