Oricât de curat ai fi, picioarele tale vor produce totuși un miros neplăcut, mai ales dacă porți pantofii cu vârf închis zi de zi. Nu contează dacă alergi, mergi sau pur și simplu stai toată ziua, picioarele tale vor transpira în mod natural, la unele persoane mai mult decât la altele. În timp, această umiditate din pantofi favorizează dezvoltarea bacteriilor, ceea ce face ca aceștia să miroasă.
Deși găsirea produsului potrivit pentru eliminarea mirosurilor este utilă, este de asemenea important să se ajungă la rădăcina problemei. Pentru a evita mirosul neplăcut, păstrează-ți pantofii și picioarele cât mai uscate posibil. Încearcă să alternezi pantofii în mod regulat, astfel încât să nu porți aceeași pereche zi de zi. În acest timp, asigură-te că porți șosete, astfel încât acestea să poată absorbi orice transpirație sau umezeală înaintea pantofilor.
Atunci când simți un miros ciudat, ia-l ca pe un semn că trebuie să îți cureți bine pantofii. Țintind mirosul în sine și igienizându-vă pantofii cu dezinfectanți, te vei ocupa de problemă din interior spre exterior. Dar, înainte de a începe curățarea, asigură-te că pantofii sunt complet uscați.
Dacă sunt umezi sau uzi din cauza uzurii zilnice, a exercițiilor fizice sau a condițiilor meteorologice nefavorabile, umple-i cu ziare mototolite și lasă-i să se usuce la aer, departe de căldura directă. Potrivit Good Housekeeping, dacă duhoarea persistă, încearcă aceste metode la domiciliu:
Doar pentru că duhoarea a dispărut, nu înseamnă că ai terminat treaba. Poți preveni mirosurile viitoare păstrând pantofii uscați și continuând să schimbați perechile. Dacă simți că ai făcut tot ce ai putut pentru a elimina mirosul și nimic nu a funcționat, ar putea fi timpul să investești într-o nouă pereche de pantofi.
Foto: 123RF