Cum să alegi un chirurg plastician pentru intervenția dorită

Sursa foto: Freepik

Ai decis că este timpul să apelezi la chirurgia plastică? În acest caz, prima și cea mai importantă decizie pe care o vei lua se referă la alegerea chirurgului plastician care va efectua procedura de care ești interesată. Ți-am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi cel mai bun chirurg plastician.

  1. Cere recomandări de la prieteni sau cunoștințe 

Cunoști pe cineva care a apelat deja la chirurgia plastică? Sau poate ai prieteni sau rude care au făcut acest lucru? Profită de ocazie pentru a-i cere să-ți recomande un chirurg plastician de încredere. Dacă nu ai persoane apropiate cărora să poți să le ceri astfel de sugestii, o simplă căutare online te poate ajuta să găsești cei mai apreciați chirurgi plasticieni. 

  1. Fă o listă 

Pe baza recomandărilor primite, încearcă să faci o listă pe care să se regăsească cel puțin 2-3 nume de chirurgi plasticieni, axându-te pe acei specialiști care efectuează procedura de care ești tu interesată. Este bine să ai mai multe opțiuni încă de la început. Nu există nicio garanție că un anumit chirurg va fi cel potrivit pentru tine, chiar dacă are multe recomandări. Îți va fi mai ușor să găsești doctorul potrivit dacă ai multe variante, mai mulți specialiști cu care te poți întâlni și discuta pentru a stabili care dintre ei este cel potrivit pentru tine. 

  1. Documentează-te 

Nu te grăbi să faci o programare imediat ce ai primit câteva nume de chirurgi plasticieni. Rezervă-ți timp pentru a te documenta cu privire la pregătirea și experiența acestora. În primul rând, asigură-te că toți au acreditările necesare. Ce studii au, dacă au efectuat stagii de pregătire în străinătate, de cât timp profesează, câți pacienți au avut pe parcursul carierei lor – toate acestea sunt detalii importante, care te vor ajuta să alegi un chirurg bine pregătit, cu experiență. De asemenea, contează și în ce fel de proceduri sunt specializați, dar și ce tehnici folosesc. 

De exemplu, dacă ești interesată de o rinoplastie cu ultrasunete, doctorul Olimpiu Hârceagă este unul dintre primii chirurgi din țară care au folosit piezochirurgia în rinoplastie.

  1. Programează-te la o consultație 

Crezi că știi care este chirurgul plastician potrivit pentru tine? Următorul pas este să te programezi la o consultație. În primul rând, vei avea astfel prilejul să te întâlnești cu chirurgul respectiv și să discuți cu față în față cu el. Vei afla dacă într-adevăr ești un candidat potrivit pentru procedura la care te gândeai sau dacă ar fi mai bine să apelezi la alte tipuri de intervenții, dacă trebuie să faci anumite lucruri înainte de a te putea opera și alte astfel de detalii. 

De asemenea, este foarte important să te asiguri că viziunea chirurgului corespunde cu dorințele și așteptările tale. Un chirurg bun va ști să-ți explice, dacă este cazul, de ce nu poți obține exact rezultatele pe care ți le doreai și de ce varianta propusă de el este mai potrivită pentru tine. 

Această primă întâlnire dintre tine și chirurg mai are un scop: îți va permite să afli care este atitudinea acestuia față de pacienții săi, cât accent pune pe comunicarea deschisă cu aceștia, dacă este sau nu dispus să răspundă la întrebări, să vorbească nu doar despre avantajele unei anumite proceduri, ci și despre riscurile acesteia. 

Când iei decizia de a opta pentru chirurgia plastică trebuie să faci multe alegeri, dar alegerea chirurgului plastician este cea mai importantă dintre acestea, una de care depinde succesul procedurii și dacă te vei bucura sau nu de rezultatele dorite. Nu este o alegere pe care să o poți face în grabă. Rezervă-ți timp pentru a te documenta cu privire la experiența și pregătirea chirurgilor plasticieni de care ești interesată, dar și pentru o întâlnire față în față cu fiecare dintre aceștia. Ține cont de sfaturile de mai sus și în mod sigur vei lua cea mai bună decizie. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial