Cum s-a vindecat Rona Hartner de cancer în două săptămâni, deși era în stadiul 4 cu mestastaze: „Medicii au găsit un remediu-miracol”
Rona Hartner mărturisește că a învins cancerul pentru a doua oară, deși era în stadiul patru cu metastaze. Artista a fost tratată într-un spital din Franța.
În urmă cu 4 ani, Rona Hartner a fost diagnosticată cu cancer la colon și la ficat, iar într-un an a reușit să se vindece. Din păcate, boala i-a recidivat în acest an și a fost diagnosticată cu cancer la plămâni și metastaze pe creier.
La mijlocul lunii iulie a acestui an, Rona Hartner a primit vestea dureroasă din partea medicilor. Într-un interviu pentru fanatik.ro, Rona Hartner a mărturisit că a urmat un tratament despre care susține că a fost un adevărat miracol și, în doar două săptămâni, chimioterapia a început să dea roade.
„Sunt bine, mulțumesc lui Dumnezeu! Medicii au găsit un remediu-miracol, un medicament foarte periculos, ca orice chimioterapie, cu 13 pagini de efecte secundare. Se pare că Dumnezeu a vrut să n-am niciun efect secundar, ba dimpotrivă, să îmi facă un miracol și să mă vindec în două săptămâni.
E o minune mare de tot. Era stadiul patru și după ăsta nu mai e alt stadiu. Practic, la unele boli mai zic ei că există și stadiul cinci, dar când ai deja metastaze în corp e patru și nu mai pot să facă ei niciun fel de operație.
Și sunt greu de găsit și medicamentele, iar cele mai multe medicamente au efecte. La mine, exista interdicție la toate medicamentele clasice și au găsit unul foarte special și cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit.
Mai iau niște pastile de securitate. Trebuia să se oprească tratamentul după o lună, dar au zis să mai prelungească tratamentul cu încă o lună. În mod normal trebuia să iau tratamentul între 6 luni și 2 ani, dar când au văzut ce bine merge după două săptămâni au zis să mai prelungească, totuși, cu o lună și jumătate, să fie în total două luni, ca să fie siguri.
Pe urmă, o să am un mic polițist în corpul meu, care o să încearcă să dea la cap oricărui cancer care poate să mai apară. Eu m-am trezit într-un timp foarte scurt cu un cancer foarte mare și au zis doctorii să lase un mic polițist în corp. O să am o pastilă, ceva, de luat toată viața', a mărturisit Rona Hartner.
„Primii oncologi care m-au văzut au zis că n-au niciun tratament'
Artista s-a tratat într-un spital din Franța, după ce primii oncologi la care a fost i-au spus că nu au niciun tratament pentru ea și să se pregătească pentru ce este mai rău.
„Am avut un cancer acum patru ani, acum a fost direct fază patru și au zis că nu e ok, mi-au zis clar că nu sunt cancere genetice, că nu sunt malformații sau probleme și n-am nevoie de imunoterapie. Mi-au zis că e ok. A fost un pasaj în viață, dar ei vor, totuși, să lase un polițist care să dea la gioale la orice fel de mic cancer care vrea să mai vină.
Eu am fost la un spital absolut normal, un spital de stat. M-am dus după ce am ajuns și la Urgențe și atunci au început să se ocupe de mine. Dacă aflam că era ceva foarte complex, cred că mergeam la ceva institut ori la Spitalul American, dar nu avea sens. Primii oncologi care m-au văzut au zis că n-au niciun tratament și că să-mi fac toate cele pentru o plecare în pace.
N-au avut săracii ce să îmi facă și a venit șefa de secție și a zis că se ocupă ea de ea. A găsit, într-adevăr, un tratament. A trimis analizele mele în America, pentru că a observat o mutație în cancer. Medicamentul pe care l-am primit nu era neapărat pentru plămâni, ci mai degrabă pentru cancerul de piele. Mutația asta făcea parte din posibilitățile ca celula să se înțeleagă cu medicamentul', a declarat Rona Hartner.
VEZI FOTOPOZA (1 / 13)„Mulți oameni m-au întrebat să dau numele medicamentului'
Rona Hartner nu a vrut să spună numele medicamentului, pentru că acesta se ia doar la recomandarea medicilor.
„A apărut de la plămâni, dar eu sunt nefumătoare. A fost cancer de nefumător, cu mici particule, dar foarte fulminant. Eu în spital m-am închinat, m-am împărtășit în fiecare zi și n-am avut niciun efect secundar, ceea ce era foarte surprinzător. Medicamentul ăsta atacă inima, atacă tot, ce să faci?
E chimioterapie, știi? Mulți oameni m-au întrebat să dau numele medicamentului, păi nu vi-l dau! Doamne ferește! Mulți au certat doctorii lor, dar oameni buni, nu merge decât la mutația respectivă, BRAF, trebuie să ai această mutație. Eu am avut chiar o mutație complexă. Dacă nu aveam mutația asta în cancer, nu se putea face nimic.'
A apărut ediția de octombrie a revistei Avantaje
Luna octombrie, pentru Avantaje, înseamnă an de an, o nouă aniversare. O nouă bornă așezată la temelia revistei. S-au făcut 27 de borne, 27 de ani de apariții neîntrerupte. Nu e lucru mic… Înseamnă, mai presus de numărătoarea filelor, a paginilor, a tuturor edițiilor, muncă multă și dedicare, căutare asiduă de subiecte potrivite.
De ceva ani, luna octombrie este semnalul de alarmă de la nivel mondial pentru cancerul de sân. Aici, firesc, i-am dat cuvântul profesorului Blidaru, promotorul celor mai multe premiere în tratamentul de elecție al cancerului de sân din România.
Interviuri
Vlăduța Lupău este resortul care împinge o generație puțin haotică și fără repere clare, înainte, și-i oferă un sens. Simplul fapt că e plăcută, iubită, ascultată, urmărită ne umple sufletele de speranță: nu e totul pierdut, folclorul mai are o șansă, muzica de petrecere nu cade total și literalmente în derizoriu… pentru că la răstimpuri apare câte o Vlăduța într-un colț de țară, care ne amintește tuturor cât de frumos știu să petreacă românii ca să-și slăvească bucuria și să uite de necazuri.
Psiho
- Dacă cel mic nu are prieteni, cel mai probabil este o fire retrasă și introvertită. Ce e de facut dacă micuțul tău nu se împrietenește cu ceilalți copii? E ceva firesc sau e cazul sa te îngrijorezi?
- Sindromul reflectorului în relația de cuplu: se referă la situația în care, unul dintre parteneri atacă și acuză în permanență, iar celălalt este mereu un defensivă, obligat să se apere continuu.
- Bârfa. Ai întâlnit pe cineva care să nu stea niciodată la o șuetă? Greu de crezut. Mai ales că micile discuții de la colț' nu numai ca îți satisfac curiozitatea, dar îți pot aduce și beneficii neașteptate.
Sănătate
- Ne-am obișnuit să considerăm durerile de spate și fracturile (frecvente sau nu) drept semne inerente ale bătrâneții, iar medicii iau drept „discopatie” sau „spondiloză cervicală” tasările vertebrale osteoporotice, pe care le tratează cu Indometacin, Diclofenac sau alte antiinflamatorii.
- Te dor articulațiile când se schimbă vremea? O persoană „meteodependentă' se plânge de simptome fizice sau emoționale în funcție de starea vremii, prin urmare poate simți disconfort sau durere la nivelul articulațiilor sau mușchilor atunci când vremea se schimbă.
- Avortul spontan: este o afecțiune caracterizată prin pierderea a trei sau mai multe sarcini consecutive înainte de săptămâna 20 de sarcină. Poate fi o experiență devastatoare dar este important să înțelegem cauzele și să ținem cont de recomandările pentru gestionarea avortului spontan recurent.
Gastronomie
Femeia la cratiță – ce citim în cărțile de bucate. Cărțile franceze au melci, scoici și alte orătănii din mare, ale noastre mai deloc. Cele chinezești se folosesc de foc iute și scurt, din paie și gunoaie; în Europa au fost mereu păduri de pus pe foc, deci gătim la foc lent și îndelungat. Acolo unde clima e caldă, condimentele sunt necesare ca prin iuțeala lor să provoace transpirație și deci să răcorească organismul.
Află mai multe din ediția print Avantaje octombrie: https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/