Cum prepari cele mai delicioase fursecuri?

cum prepari cele mai delicioase fursecuri

Când vorbim despre prăjituri, fursecurile ocupă un loc fruntaș în topul preferințelor. Sunt delicioase, ușor de preparat și reușesc să fie pe gustul tuturor. 

Dacă atunci când spui fursecuri în minte îți vin doar cele simple și pe care le poți cumpăra din comerț, ei bine, există câteva rețete de fursecuri delicioase și pe care le poți găti la tine acasă. Cu puțină imaginație poți obține un desert delicios și care va fi apreciat de toți cei dragi.

Cum prepari cele mai delicioase fursecuri?

Ce ai spune de niște fursecuri cu cremă de zahăr ars sau cu ciocolată?

1. Fursecuri cu cremă de zahăr ars

Ingrediente:

Pentru fursecuri:

  • un pachet de unt
  • o jumătate de cană de zahăr brun
  • o jumătate de cană de zahăr
  • un ou
  • o lingură de esență de vanilie
  • 2 lingurițe de amidon de porumb
  • o linguriță de praf de copt
  • un vârf de linguriță de sare

Pentru cremă:

  • 250 g de cremă de brânză
  • o cană și jumătate de zahăr pudră
  • o linguriță de esență de vanilie
  • un sfert de cană de zahăr

Mod de preparare:

Amestecă într-un castron untul, zahărul, zahărul brun, după care adaugă oul și esența de vanilie. Într-un alt bol adaugă făina, amidonul de porumb, praful de copt și sarea. Peste compoziția obținută în primul boul adaugă amestecul de făină și mixează foarte bine ingredientele cu ajutorul unui mixer. După ce ai făcut acest lucru, împarte compoziția în mai multe biluțe și pune totul la cuptor, la o temperatură de  350 °, timp de 7-8 minute. Scoate apoi fursecurile din cuptor și lasă-le să se răcească, iar între timp prepară glazura.

Amestecă într-un bol crema de brânză, zahărul pudră și esența de vanilie, după care ornează fiecare fursec cu această cremă. Imediat după ce ai trecut de acest pas, fiecare fursec trebuie trecut prin zahăr, iar cu ajutorul unei lămpi de bucătărie cu gaz, încălzește fiecare fursec până când zahărul se caramelizează.

2. Fursecuri cu ciocolată

Ingrediente:

  • o cană și jumătate de cremă de ciocolată
  • o jumătate de pachet de unt
  • o cană de zahăr brun
  • o jumătate de cană de zahăr
  • 2 ouă
  • 2 linguri de lapte
  • 2 lingurițe de esență de vanilie
  • 2 căni de făină
  • o cană de cacao
  •  o linguriță de praf de copt
  • o linguriță de sare
  • sare de mare

Mod de preparare:

Folosește o lingură pentru a pune crema de ciocolată într-o tavă, pe hârtie de copt, astfel încât să obții mai multe biluțe și pune totul la frigider. Într-un castron mare pune untul, zahărul brun și zahărul alb și amestecă totul bine cu mixerul. Pune apoi ouăle, laptele, esența de vanilie și amestecă din nou, după care adaugă făina, pudra de cacao, praful de copt și sarea și amestecă totul bine folosind un mixer. Modelează mai multe fursecuri, iar în interiorul lor adaugă biluțele de ciocolată preparate anterior. După ce ai modelat fursecurile, presară pe deasupra sare de mare și lasă totul la cuptor timp de 10 minute, la o temperatură de  350 °.

Vrei altceva dulce? Uite o rețetă de fursecuri rapide!

3. Bulgărași de zăpadă

Ingrediente:

o cană de făină

o cană și jumătate de nuci mărunțite

un sfert de cană de zahăr

un vârf de cuțit de sare

o linguriță de esență de vanilie

o jumătate de cană de unt topit

2 căni de zahăr pudră

Mod de preparare:

Amestecă într-un castron făina, nucile mărunțite, zahărul, sarea și vanilia. Adaugă apoi untul și frământă totul bine, potrivit delish.com. Formează apoi mai multe biluțe mici și pune-le la cuptor, într-o tavă în care ai pus anterior o hârtie de copt. Lasă totul la cuptor timp de 15 minute. Presară zahăr pudră peste fiecare fursec și lasă-le să se răcească.

Bianca Hriscu

Foto: 123rf.com

Citește și:

Rețete de prăjituri fără coacere. Nu trebuie să îți lipsească din meniul de sărbători!

Rețete de turtă dulce rapide și delicioase

Cum faci cele mai rapide sosuri pentru paste? Laura Laurențiu dezvăluie 2 rețete care sunt gata în câteva minute

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar