Cum poți să menții mașina mereu curată: 3 metode simple

Când vine vorba despre menținerea curățeniei în mașină, foarte mulți șoferi întâmpină dificultăți. Fie din grabă, fie din neatenție sau din cauza modalităților în care e folosită mașina, aceasta ajunge frecvent să se murdărească și să necesite să fie dusă la spălătorie. Dar aceste situații pot fi evitate, cu o mică strategie.

Dacă ești o persoană căreia îi place ordinea, curățenia și e implicată în astfel de activități, asta nu înseamnă că nu ți s-a întâmplat vreodată să faci mizerie în mașină.

Oricine poate să aibă o zi mai grea, să fie puțin neatent sau pur și simplu să folosească mașina pentru anumite activități ce produc murdărie, cum ar fi transportul anumitor mărfuri pe bancheta din spate etc. 

Deși rezolvarea este simplă și poți ajunge imediat cu mașina la o spălătorie auto, nu întotdeauna ai timp să faci acest lucru, motiv pentru care e bine să fii atent la câteva metode eficiente care te ajută să menții în permanență curățenia în mașina ta.

Iată ce trebuie să știi:

1. Investește în covorașe de calitate

Atunci când vine vorba despre covorașe auto, contează foarte mult calitatea materialelor din care sunt confecționate, dar și felul în care sunt proiectate.

Dacă alegi covorașe de mașină care se întrețin bine și se curăță așa cum trebuie atunci când sunt spălate, mașina ta va avea în permanență un aspect proaspăt și curat. În situația în care îți dorești o soluție optimă pentru mașina ta, optează pentru aceste covorașe auto de la Autogedal.ro. Paleta de oferte și produse disponibile, precum și multitudinea de caracteristici ale acestora sunt garanția faptului că vei reuși să identifici produsul care se potrivește cel mai bine așteptărilor tale.

2. Improvizează un coș de gunoi

Cea mai mare problemă, atunci când vine vorba despre mizeria din mașină, e reprezentată de deșeurile mari, cum ar fi ambalajele de la mâncare sau sticlele de plastic în care cândva a fost suc sau apă, după caz.

E dificil să gestionezi aceste deșeuri, mai ales dacă nu ești singurul ce consumi alimente în mașină și mai ai cu tine frecvent și alți pasageri pofticioși.

Pentru ca aceste gunoaie să nu ajungă nici pe covorașe, nici sub scaune sau pe bancheta din spate, poți improviza un mic coș de gunoi. Nu trebuie să fie cela elaborat sau care să ocupe spațiu. Poate fi, de exemplu, un sac de gunoi de plastic, atașat de spatele scaunului din dreapta șoferului, la care să aibă acces pasagerii din spate, dar și conducătorul auto, dacă întinde mâna.

3. Alcătuiește-ți un kit de curățare rapidă

Trebuie să fii prevăzător și să ai mereu în mașină câteva produse care te ajută să întreții curățenia sau să faci rapid curat, atunci când e nevoie. De exemplu, ești chemat la un eveniment cu mașina, ieși la o întâlnire etc, dar nu găsești rapid loc la spălătorie. Atunci trebuie să fii pregătit să intervii!

Prin urmare, ai nevoie de o soluție de curățat pielea sau, după caz, materialul textil care îmbracă scaunele și bancheta din spate, de o soluție de curățat geamurile și de un prosop de bumbac, dar și de un odorizant auto plin, de rezervă.

Nu în ultimul rând, n-ar strica să ai și un mic aspirator de mașină. Nu e nevoie să aibă putere foarte mare, ci doar să te ajute să întreții curățenia de zi cu zi, fiind eficient pentru a curăța, de exemplu, părul de animale sau firimiturile de la mâncare.

Referitor la exterior, e recomandabil să o speli profesional și să o usuci la fel, pentru a se menține o perioadă mai îndelungată strălucitoare și fără urme de calcar. De asemenea, e recomandabil să folosești ceara la finele procesului de spălare, datorită rolului său de a ține murdăria la depărtare.

În cele din urmă, nu uita că fiecare dintre noi avem momente mai bune și mai puțin bune. E firesc să nu avem întotdeauna dispoziție de a face mașina să strălucească, dar să avem grijă să nu transformăm acest comportament într-un obicei. Mașina este o extindere a personalității noastre și e important ca șofatul să se desfășoare atât în condiții de siguranță, cât și cu multă plăcere și confort.

Sursă foto: freepik.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial