Cum poți reduce tensiunea arterială cu un exercițiu ușor pentru mâini. Este mai bun decât medicamentele

Hipertensiunea arterială este o afecțiune gravă care necesită o supraveghere atentă pentru a o ține sub control. S-a demonstrat că un exercițiu simplu poate scădea tensiunea arterială și poate fi la fel de puternic ca medicamentele.

O strângere fermă a mâinii spune multe despre o persoană și poate face adesea o primă impresie puternică. Dar se pare că a avea forță în mâini face mai mult decât să prezinte o imagine de macho și ar putea ajuta atât bărbații, cât și femeile care suferă de hipertensiune arterială.

Tensiunea arterială ridicată este o afecțiune frecventă și poate fi precursorul unor afecțiuni grave și potențial amenințătoare de viață, cum ar fi atacurile de cord sau accidentele vasculare cerebrale. Tensiunea arterială ridicată, denumită uneori hipertensiune arterială, crește riscul unei persoane de a suferi un accident vascular cerebral și, de obicei, crește ca problemă odată cu vârsta.

Tratamentul tipic și recomandările pentru cei care suferă de hipertensiune arterială includ anumite medicamente, cum ar fi beta-blocantele și o schimbare a dietei. Exercițiile fizice sunt, de asemenea, vitale și, de fapt, timp de mulți ani, medicii au știut că sporirea forței mâinilor ar putea funcționa la fel de bine ca și medicamentele.

Aici intervine antrenamentul pentru forța de prindere a mâinilor, care ar putea ajuta la reducerea pericolelor asociate cu hipertensiunea arterială. Dispozitivele de prindere acționează intensiv pentru a întări mușchii degetelor, palmei și încheieturii mâinii.

Antrenamentul izometric al mâinii este un mod de a cuprinde exercițiile care solicită mușchii mâinii și exercită tensiune fără a prelungi sau scurta efectiv mușchiul. Într-o contracție izometrică, mușchiul este antrenat, dar nu își schimbă dimensiunea.

Ce este antrenamentul izometric al mâinilor care scade tensiunea arterială?

Potrivit Mirror, într-un studiu publicat în National Library of Medicine, a fost investigat antrenamentul izometric de exerciții a mâinilor la domiciliu pentru a ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Cercetarea a constatat că antrenamentul izometric a fost superior antrenamentului tradițional de rezistență și de forță în ceea ce privește scăderea tensiunii arteriale sistolice în repaus. De fapt, în doar 20 de săptămâni de antrenament de strângere a mâinilor au fost evidente schimbări notabile legate de citirea tensiunii arteriale.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate